Advertisement

Emre Can suurseurojen kiinnostuksen kohteena

Siirtoajan takaraja on juuri ja juuri sulkeutunut, kun huhut seuraavista siirroista ovat lähteneet liikkeelle. Hallitseva Serie A:n mestari Juventus teki ennen siirtoajan umpeutumista 23 miljoonan punnan tarjouksen Liverpoolille Emre Canista, mutta Anfieldilla siirtoehdotus torjuttiin saman tien. Tilanteen tekee mielenkiintoiseksi Canin sopimus, jota on vain kesäkuun loppuun asti jäljellä. Eikä Juventus ole suinkaan ainoa seura joka on saksalaisen perässä, vaan myös Chelsea ja Manchester United ovat osoittaneet kiinnostusta. Jopa saksan jättiläinen Bayern München on liitetty Caniin.

Tällä hetkellä siirtoa ei voi tehdä, mutta Juventuksella on mahdollisuus tehdä Canin kanssa sopimus, joka takaisi pelaajan siirtymisen italialaisseuraan vapaana agenttina kesäkuun jälkeen. Chelsea ja United eivät tällaista sopimusta voi tehdä, sillä säännöt kieltävät kyseiset toimet englantilaisten joukkueiden välillä. Tämän takia spekuloinnit ovat jo käynnissä Chelsean ja Manchester Unitedin tulevista toimista tammikuun siirtoikkunan aikana. 

Emre Can pelaa neljättä kauttaan punaisissa ja on varsinkin viime aikoina päässyt vahvaan kuntoon. Turkkilaisjuuret omaava pelaaja on kuulunut alkukauden onnistujiin koko Liverpoolin joukkueen tavoin. Vaikka frankfurtilainen ei valioliigassa olekaan maalinteossa onnistunut on hän ollut avauksessa kahdessa kolmesta pelistä ja pelannut vahvasti. Sen lisäksi hän oli isossa roolissa mestarien liigan karsintaotteluissa Hoffenheimia vastaan, joissa hän onnistui maalinteossa kahdesti. Tällä hetkellä 23-vuotias on vankassa asemassa keskikentän pelaajien nokkimisjärjestyksessä, vaikka Alex Oxlade-Chamberlain liittyikin punaisten vahvuuteen, eikä Philippe Coutinho lähtenyt Barcelonaan. Tammikuussa tilanne voi olla taas toinen, jos Liverpool esimerkiksi onnistuu kaappaamaan riveihinsä Naby Keitan RB Leipzigista.