Advertisement

Onnistuuko Chelsea hautaamaan Cityn viimeisetkin mestaruushaaveet?

Manchester Cityn viimeiset pelit ovat sujuneet alavireisesti mestareiden liigasta tippumisen jälkeen. Saaliina viimeisestä kahdesta pelistä Liverpoolia ja Arsenalia vastaan oli kaksi pistettä ja Chelsea livahti sarjan kärjessä entistä kauemmaksi, vaikka lontoolaiset hävisivätkin viikonloppuna putoamiskamppailussa taistelevalle Crystal Palacelle.

Chelsea on pelannut vakuuttavasti viime viikonlopun ottelua lukuunottamatta. Antonio Conte on rakentanut viime kauden alisuorittajasta vahvan ryhmän, joka on pystynyt olemaan tasaisen vahva viikosta toiseen. Tällä kaudella Chelsea on hävinnyt vain neljä ottelua, ja etumatkaa toisena majailevaan Tottenhamiin on 7 pistettä. Cityn ja Chelsean ero on päässyt kasvamaan jo 11 pisteeseen.

Keskiviikon otteluun Conte pääsee valitsemaan avauskokoonpanonsa lähes parhaasta miehistöstä. Vain Victor Moses on sairastuvalla, ja tällä kaudella jälleen huippuvireeseen yltynyt Eden Hazard palasi jo viime ottelun avauskokoonpanoon. Myös City on liikkeellä vahvalla ryhmällä, mutta joutuu lähtemään taistoon ilman puolustajaansa Bacary Sagnaa. Myös Ilkay Gündogan ja Gabriel Jesus ovat loukkaantuneina poissa. Silti Josep Guardiola saa liikkeelle vahvan ryhmän, eikä loukkaantumisia voi käyttää tekosyynä jos tappio tulee.


Viimeksi kun joukkueet kohtasivat Stamford Bridgellä, oli City parempi numeroin 3-0 Sergio Agueron iskiessä kolme maalia. Tällä kaudella edellisessä kohtaamisessa vuorostaan Chelsea haki selvän 3-1 voiton Manchesterista. Taivaansinisille keskiviikon peli onkin kärkitaistoa ajatellen enemmän kuin tärkeä. Voitolla Guardiolan alaiset säilyttäisivät edes jonkinlaiset mahdollisuudet mestaruuteen, tappion myötä piste-ero Chelseaan kasvaisi jo 14 pisteeseen ja mestaruushaaveet voisi saman tien kuopata.