Advertisement

15 kautta Crystal Palacea edustanut maalivahti jättää seuran kesällä

Crystal Palacen argentiinalaismaalivahti Julian Speroni jättää seuran kesällä hänen sopimuksensa päättyessä. Speronilla on menossa 15. kausi Crystal Palacessa hänen liityttyään seuraan skotlantilaisesta Dundee FC:stä vuonna 2004.

Speronia voidaan hyvällä syyllä pitää Crystal Palacen legendana ja yhtenä seuran kaikkien aikojen maalivahdeista, jopa pelaajista. 39-vuotias Speroni on pelannut 405 ottelua Palacen paidassa, eniten maalivahdeista ja neljänneksi eniten seuran historiassa. Hän on pitänyt myös ennätykselliset 112 nollapeliä Crystal Palacelle.

Crystal Palacen puheenjohtaja Steve Parish muisteli Speronin komeaa Palace-uraa seuran verkkosivuilla.

“Julian on omistanut 15 parasta vuotta peliuraltaan tässä seurassa pelaamiselle ja laittanut nimensä historiankirjoihin”, Parish totesi. “Mutta ehkä kaikkein tärkeintä on, että hänet tullaan muistamaan Palacen legendana kaikkien Palacen kannattajien ja seuran toimihenkilöiden toimesta.”

Parish huomauttaa myös, että Speronin kaltainen seurauskollisuus on harvinaista nykyjalkapallossa.

“Enää korkeimman tason jalkapallosta ei vaan löydy montaa Julianin kaltaista ihmistä”, Parish jatkoi. “Hän on malliammattilainen, äärimmäisen omistautunut ja hurjan lojaali ja hän on asettanut joukkuekavereilleen suoritustason jo vuosien ajan. Hänen panostaan seuran hyväksi ei voi liikaa korostaa ja tulemme olemaan ikuisesti kiitollisia.”

Speroni oli Palacen ykkösmaalivahti pitkään Mestaruussarjassa sekä nousun jälkeen kahdella ensimmäisellä kaudella Valioliigassakin. Neljällä viimeisimmällä kaudella penkki on tullut kuitenkin huomattavasti tolppien väliä tutummaksi. Siitä huolimatta Speroni on ollut valmis hyppäämään kentälle aina, kun häntä on vain tarvittu.

 

METSÄSTÄ VIIKON KORKEINTA KERROINTA. BETSSON TARJOAA KILPAILUN, JOSSA VOI METSÄSTÄÄ VIIKON KORKEINTA KERROINTA. VOITTAJALLE TARJOLLA JOPA 1000 EUROA!