Advertisement

Liverpool hakee revanssia Stamford Bridgeltä – voittoputkelle jatkoa?

Lauantain valioliigakierros huipentuu Stamford Bridgellä, kun Chelsea saa vieraakseen sarjan kärjessä puhtaalla pelillä porskuttavan Liverpoolin.

Joukkueet kohtasivat toisensa keskiviikkona Carabao Cupin kolmannella kierroksella Anfieldilla. Chelsea nousi ottelussa tappioasemasta rinnalle ja ohi, joten Liverpool tulee varmasti sisuuntuneena otteluun.

Molemmat joukkueet lepuuttivat ottelussa runsaasti avauskokoonpanon pelaajiaan, joten keskiviikon cup-ottelusta ei pidä liian suuria johtopäätöksiä vetää. Chelsea oli ottelussa kuitenkin hivenen niskan päällä, joten joukkue lähtee kotietunsa turvin lauantain otteluun hienoisena ennakkosuosikkina.

Valioliigan osalta Chelsean taival alkoi viidellä voitolla, mutta viime viikonloppuna joukkue joutui tyytymään Lontoon paikalliskamppailussa West Hamia vastaan maalittomaan tasapeliin. Tuo tasapeli tiputti joukkueen myös sarjan piikkipaikalta – ainakin toistaiseksi.

Liverpoolin alkukausi Valioliigassa on ollut vahva – kuusi ottelua, kuusi voittoa. Merseysidelaisjoukkueen pelaaminen on ollut silmiä hivelevää katsottavaa, eikä joukkueelle ole alkukierroksilla löytynyt pysäyttäjää. Myös Mestarien liigassa taival alkoi murskaavalla esityksellä pariisilaisseura PSG:tä vastaan, vaikka joukkue voittikin ottelun vasta Roberto Firminon lisäajalla tekemällä maalilla.

Jurgen Klopp on onnistunut luomaan mahtavan yhteishengen joukkueeseen ja se näkyy kaikessa tekemisessä. Jos joukkue onnistuu katkaisemaan tällä kaudella pitkän – peräti kuuden vuoden – pokaalittoman putken, voidaan joukkueelta nähdä jopa jonkinasteinen dynastia tulevina vuosina. Paineet on kovat, mutta mahdollisuudet jopa Valioliigan mestaruuteen 29 vuoden tauon jälkeen on olemassa.

Chelsealta sivussa ottelusta on Ruben Loftus-Cheek. Puolustaja Antonio Rudigerin sekä laitahyökkääjä Pedron pelaaminen ottelussa on vielä epävarmaa.

Liverpoolilta poissa ovat Divock Origi, Adam Lallana sekä pitkäaikaispotilas Alex Oxlade-Chamberlain. Viime viikonlopun Southampton-ottelussa loukkaantuneen Virgil Van Dijkin pelaaminen ottelussa selviää lauantain aikana.

Vaihtopenkki.comin pelivalinta otteluun: Chelsea (2.8@Betsson) pääset pelaamaan sen tästä.

Valioliigan huippukamppailu Stamford Bridgellä käynnistyy lauantai-iltana kello 19.30.