Advertisement

25-vuotias Lukaku nousi Valioliigan kaikkien aikojen maalitilastossa jo Drogban rinnalle

Manchester Unitedin ja Belgian maajoukkueen hyökkääjä Romelu Lukaku on ollut tärkeä pelaaja joukkueilleen edellisten kuukausien aikana.

MM-kisoissa järkälemäinen hyökkääjä oli isossa roolissa, kun Belgia onnistui pokkaamaan itselleen pronssiset mitalit kisoista. Lukaku onnistui kisojen aikana neljä kertaa maalinteossa ja loi liikkeellään jatkuvasti tilaa joukkuetovereilleen. Belgian maajoukkueen päävalmentaja Roberto Martinez kutsuikin Lukakua “täydelliseksi” hyökkääjäksi kisojen jälkeen.

Valioliigassa belgialainen on jatkanut siitä mihin viime kaudella jäi. Lukaku onnistui kertaalleen maalinteossa Brightonia vastaan, mutta Tottenhamia, eli “isoa joukkuetta” vastaan oli jälleen tahmeaa ja lukuisista avopaikoista huolimatta maalitili jäi tuossa ottelussa avaamatta.

Sunnuntaina pelatussa Burnley-ottelussa Lukaku teki Manchester Unitedin molemmat maalit, kun Jose Mourinhon luotsaama joukkue kävi hakemassa elintärkeän 2-0 -voiton Turf Moorilta.

Vasta 25-vuotias Lukaku nousi sunnuntain maaleillaan Valioliigan kaikkien aikojen maalitilastossa entisen Chelsea-hyökkääjän Didier Drogban rinnalle sijalle 26. Drogba pelasi Valioliigassa 254 ottelua, joissa hän viimeisteli 104 maalia. Lukaku sai saman maalimäärän kasaan 30 ottelua nopeammin.

Valioliigassa nykyisin pelaavista pelaajista ainoastaan City-hyökkääjä Sergio Aguero ja Tottenham-kärki Harry Kane ovat tilastossa Lukakun edellä. Aguero on listan sijalla 10 tehtyään Valioliigassa 146 maalia ja Kane 110 maalillaan sijalla 20.