Advertisement

Tottenham tasapeliin, Liverpool palasi voittojen tielle – Salahin sadas esiintyminen Valioliigassa laittoi seuraennätyksiä uusiksi

Valioliigan 29. kierros pyörähti tänään käyntiin seitsemän ottelun voimin. Etukäteen mielenkiintoisimmat kamppailut nähtiin Turf Moorilla ja Anfieldilla, kun Tottenham saapui huimassa vireessä olevan Burnleyn vieraaksi ja Liverpool isännöi Bournemouthia kauden ensimmäisen Valioliigatappion jälkimainingeissa.

Bournemouth järkyttikin Anfieldin kotiyleisöä siirtymällä 1-0 johtoon, kun Callum Wilson pääsi tuikkaamaan pallon tyhjiin lähietäisyydeltä. Liverpoolilla ei kuitenkaan kauaa nokka tuhissut, kun Mohamed Salah pääsi viimeistelemään tasoituslukemat Bournemouthin pahan pallonmenetyksen jälkeen.

Salahin 100. Valioliigaottelussa tehty maali oli egyptiläisen 70. Valioliigassa. Hän kykeni suoritukseen nopeammin kuin Luis Suarez ja Fernando Torres aikanaan. Hän on myöskin Michael Owenin jälkeen ensimmäinen Liverpool-pelaaja, joka on tehnyt yli 20 maalia kolmen peräkkäisen kauden aikana.

https://www.instagram.com/p/B9bu06vIXdD/

Tasoitusmaalista sisuuntuneena Liverpool jatkoi vyörytystään ja 33. peliminuutilla Sadio Mane vei Liverpoolin 2-1 johtoon Virgil Van Dijkin esityöstä. Lisämaaleja ei nähty, kiitos James Milnerin loppuhetkien pelastuksen, ja Liverpool palasi voittokantaan 2-1 lukemin. Voitto oli Liverpoolille 22. peräkkäinen kotikentällään Valioliigassa, joka päihittää Englannin korkeimman sarjatason ennätystä.

Lauantaikierroksen päättänyt Burnleyn ja Tottenhamin ottelu päättyi 1-1 pistejakoon. Chris Wood avasi maalinteon kahdeksannella peliminuutilla ja Dele Alli kuittasi Jose Mourinhon ryhmälle vieraspisteen rangaistuspotkusta toisen puoliajan alussa. Maali oli Allille kauden kahdeksas ja uran 50. Valioliigassa.

https://www.instagram.com/p/B9cXF3ZJtBq/

Alla päivät otteluiden tulokset ja maalintekijät.

Liverpool – Bournemouth, 2-1

0-1 C. Wilson 9′, 1-1 M. Salah 25′, 2-1 S. Mane 33′

Burnley – Tottenham, 1-1

1-0 C. Wood 13′, 1-1 Dele Alli 50′ (rp.)

Arsenal – West Ham, 1-0

1-0 A. Lacazette 78′

Crystal Palace – Watford, 1-0

1-0 J. Ayew 28′

Sheffield Utd – Norwich, 1-0

1-0 B. Sharp 36′, Pukki pelasi ottelussa täydet minuutit 

Southampton – Newcastle, 0-1

0-1 A. Saint-Maximin 79′

Wolverhampton – Brighton, 0-0