Advertisement

“75 miljoonan hintalappu on kohteliaisuus” – Kertoo Virgil Van Dijk

Liverpool hankki pitkään tavoittelemansa puolustajan Southamptonista välittömästi tammikuun siirtoikkunan autettua. Liverpoolilla oli suuri tarve kyseiselle pelaajalle, sillä joukkueen puolustus ei ole kuluvalla kaudella herättänyt suurta luottoa. Tästä johtuen Virgil Van Dijkista maksettava siirtosumma oli peräti 75 miljoonaa puntaa Se on maailmanennätyshinta, kun puhutaan puolustajista maksetuista siirtosummista.

Useille pelaajille vastaava summa voisi luoda erittäin paljon paineita. Hollantilainen vaikuttaisi olevan kuitenkin toista maata, sillä hänen mukaansa summa on kohteliaisuus häntä kohtaan. Van Dijk pääsi uudessa seurassaan nopeasti myös tositoimiin, sillä hän pelasi täydet 90 minuuttia Liverpoolin kohdatessa Everton FA Cupissa. Pelaaja näytti heti, miksi Liverpool oli valmista maksamaan hänestä moisen summan, tehden ottelun voittomaalin 84. minuutilla. Muutoinkin Van Dijk pelasi ottelussa erinomaisesti.

”Summa ei tee minua hermostuneeksi. Se on suuri kohteliaisuus minua kohtaan siitä kovasta työstä, jonka olen tehnyt tähän saakka. En voi muuttaa siitä mitään”, Van Dijk kertoi Sky Sports Newsin haastattelussa.


Van Dijk avasi myös syitä sille, miksi hän monista kiinnostuneista seuroista halusi juuri Liverpooliin. Myös Chelsean manageri Antonio Conte paljasti alkuviikosta, että hän oli erittäin kiinnostunut hollantilaisen hankkimisesta, mutta pelaaja valitsi Liverpoolin.

”Mielestäni seuran koko, kannattajat, pelaajat sekä manageri vaikuttivat siihen. Kokonaispaketti on uskomaton.”

”Voitte nähdä itse tunnelman jokaisessa kotiottelussa ja se on uskomaton. Olen todella onnellinen saadessani pelata tälle seuralle.”