AEK, Ajax ja Young Boys Mestarien liigan lohkovaiheeseen – viimeiset kolme joukkuetta ratkeaa tänään

Kolme Mestarien liigaan lohkovaiheeseen etenevää joukkuetta selvisi tiistai-iltana, kun vuorossa olivat ratkaisevan karsintakierroksen toiset osaottelut.

AEK*-MOL Vidi 1-1 (Yhteismaalit 3-2)

Ateenassa AEK isännöi kilpailun yllättäjäjoukkue MOL Vidia. Kreikkalaiset olivat käyneet viikko sitten hakemassa 2-1 -vierasvoiton Unkarista ja joukkueella oli ennen toista osaottelua tukevan tuntuinen ote lohkovaihepaikasta.

Ottelu oli vastoin ennakko-odotuksia yllättävänkin tasainen ja unkarilaiset taistelivat tosissaan historian ensimmäisestä Mestarien liigan lohkovaiheeseen pääsystä.

Kotijoukkue AEK vastasi kuitenkin ottelun avausmaalista toisen puoliajan alussa, kun Petros Mantalos onnistui maalinteossa rangaistuspotkusta. MOL ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan tasoitti ottelun vain kymmenen minuuttia myöhemmin Loic Negon maalilla.

Ateenalaiset tarjosivat vielä lopussa vierasjoukkueelle mahdollisuutta, kun Helder Lopes lensi suihkun puolelle 80.peliminuutilla. Unkarilaiset eivät kuitenkaan miesylivoimaansa onnistuneet käyttämään hyödykseen ja ottelu päätty lukemiin 1-1. Tuloksen myötä AEK eteni lohkovaiheeseen yhteismaalein 3-2. MOL Vidi jatkaa europelejään Eurooppa-Liigan lohkovaiheessa.

Dinamo Zagreb-Young Boys* 1-2 (Yhteismaalit 2-3)

Kroatiassa Dinamo Zagreb isännöi sveitsiläistä Young Boysia. Avausottelu Sveitsissä päättyi 1-1 -lukemiin, joten kotijoukkueella oli hienoinen etu otteluun lähdettäessä.

Zagreb aloitti kotiottelunsa vahvasti. Vain 7.minuutttia oli pelattu, kun kroatialaishyökkääjä Izet Hajrovic siirsi kotijoukkueen 1-0 -johtoon. Näissä lukemissa edettiin aina ottelun viimeiselle kolmannekselle saakka, kunnes sveitsiläisvieraat tulivat peliin mukaan.

Ranskalaishyökkääjä Guillaume Hoarau tasoitti ottelun rangaistuspotkusta 64.peliminuutilla. Näissä lukemissa oltaisiin edetty jatko-otteluun, mutta Hoarau oli päättänyt ettei ylitöitä paiskita Zagrebin illassa. Vain muutamaa minuuttia edellisestä ranskalainen onnistui uudelleen maalinteossa ja vei sveitsiläiset johtoon.

Zagrebin kovasta paineesta huolimatta ottelussa ei enempää maaleja nähty ja ottelu päättyi sveitsiläisten 2-1 -vierasvoittoon. Tämä tarkoitti myös sitä, että Young Boys eteni Mestarien liigan lohkovaiheeseen ensimmäistä kertaa historiansa aikana yhteismaalein 3-2.

Dynamo Kiova-Ajax* 0-0 (Yhteismaalit 1-3)

Tiistai-illan kolmannessa ottelussa Dynamo Kiova ja Ajax pelasivat vauhdikkaan ottelun, jossa maaleja ei kuitenkaan nähty.

Lähimpänä maalintekoa oli Ajax-laituri Dusan Tadic, joka ampui avauspuoliajalla pallon rangaistuspotkusta tolppaan.

Ajax oli voittanut viikko sitten Amsterdamissa pelatun ensimmäisen osaottelun lukemin 3-1, ja eteni näin ollen neljän vuoden tauon jälkeen Mestarien liigan lohkovaiheeseen samoilla lukemilla.

Mestarien liigan lohkovaiheessa pelaavista joukkueista on nyt 29 selvillä. Loput kolme paikkaa jaetaan keskiviikkona, kun PAOK isännöi Benficaa, BATE haastaa PSV:n Eindhovenissa ja Salzburg kohtaa kotikentällään Crvena zvezdan.