Advertisement

Agüerosta tulossa Cityn kaikkien aikojen maalitykki

Sergio Agüero siirtyi Atletico Madridista Manchester Cityyn kesällä 2011. Siitä lähtien hän on ollut Valioliigan parhaita maalintekijöitä. Heti ensimmäisellä kaudella liigassa syntyi 23 täysosumaa. Kuuden täyden kauden aikana hän on neljästi ylittänyt 20 maalin rajapyykin. Tällä kaudella on kuudessa ottelussa syntynyt toistaiseksi kuusi osumaa, joten ilman loukkaantumisia 20 maalia syntyy taas.

Yhteensä Agüero on tehnyt kaikissa kilpailuissa Citylle 260 ottelussa 176 maalia. Sillä lukemalla hän on seuran kaikkien aikojen tilastossa toisena. Edellä on vain Eric Brook, joka teki Citylle 494 ottelussa 177 maalia. Brook edusti Cityä maailmansotien välissä vuosina 1928-39. Jalkapallo on viimeisen 80 vuoden aikana kehittynyt valtavasti, mutta selvää on, että Agüero on maalinsylkijänä huomattavasti tehokkaampi. Hän on vain maalin päässä Brookin ennätyksestä ja noussee kärkeen jo seuraavien otteluiden aikana.

Cityllä on ollut Agüeron aikakaudella kolme vakituista manageria: Roberto Mancini, Manuel Pellegrini ja nyt Pep Guardiola. Muita hyökkääjiä on tullut ja mennyt, mutta Agüero on pitänyt tiukasti kiinni asemastaan ykköskärkenä. Viime talvena hänen ja Guardiolan välien huhuttiin olevan rikki, kun tuore hankinta Gabriel Jesus sysäsi hetkeksi Agüeron penkille. Jesus kuitenkin loukkaantui ja Agüero palasi avaukseen. Nyt Guardiola on saanut Agüeron monipuolistamaan peliään ja Guardiola onkin tällä kaudella usein laittanut sekä Agüeron että Jesusin avauskokoonpanoon.

“En koskaan sano, että valmennan Sergiota paremmin kuin toiset”, Guardiola kommentoi Daily Telegraphin mukaan. “En halua olla ylimielinen, vaan arvostan muita kollegoitani. Se on kysymys, johon vain Sergio voi vastata. Ehkä pelaamme nyt enemmän hänen kanssaan. Emme katso vain viimeistelyä nyt. Se auttaa myös, että useampi pelaaja pystyy tekemään nyt maaleja. Vastustajien täytyy keskittyä myös muihin, ja hän on vapaa tekemään enemmän maaleja.”

Loppuosa lausunnosta on ainakin faktaa. City on tehnyt 8 ottelussa kaikissa kilpailuissa tällä kaudella 27 maalia. Niistä Agüero on tehnyt seitsemän ja Jesus, Leroy Sane ja Raheem Sterling viisi maalia mieheen. Silti Agüerosta puhutaan kenties eniten, eikä vähiten lähestyvän ennätyksen takia.

“Toivon, että Sergio ohittaa ennätyksen niin pian kuin mahdollista, niin voimme lopettaa siitä puhumisen”, Guardiola kommentoi. “Olen melko varma, että se tapahtuu seuraavien pelien aikana.”

Ensimmäinen mahdollisuus ennätyksen tekemiseen Agüerolle tulee tänään illalla, kun Manchester City kohtaa Mestarien liigassa kotonaan ukrainalaisen Shakhtar Donetskin. Ottelu alkaa kello 21.45 Suomen aikaa.