Ajax-puolustajan lahja siivitti Liverpoolin voittoon – Manchester City kaatoi vaivoin FC Porton

Mestarien liigan alkulohkojen avauskierros pelattiin päätökseen keskiviikkona. Kilpailun mestarisuosikkeihin lukeutuvat Liverpool ja Manchester City avasivat kumpikin voitoilla, mutta helpolla kolme pistettä ei kummallekkaan irronnut.

Amsterdamissa nuori Ajax-ryhmä kiusasi läpi ottelun Liverpoolia, mutta loistavasta taistelusta huolimatta isännille ei jäänyt ottelusta mitään käteen.

Ottelun voittomaali nähtiin avausjakson lopulla, kun Ajaxin laitapuolustaja Nicolas Tagliafico ohjasi pallon epäonnekkaasti omaan maaliin. Vain minuutti aiemmin Ajaxilla oli loistopaikka mennä ottelussa johtoon, mutta Quincy Promes ei saanut lähietäisyydeltä palloa ohi Liverpool-vahti Adrianin.

Ajax osui toisen jakson alussa vielä tolppaan, mutta sen lähemmäs tasoitusmaalia joukkue ei päässyt.

Etihadilla Manchester City sai vieraakseen portugalilaisjätti FC Porton, joka siirtyi ottelussa yllätysjohtoon 14. peliminuutin jälkeen Marulanda Fernanda Luis Diazin tekemällä maalilla.

City kiri kuitenkin tasoihin vain seitsemää minuuttia myöhemmin, kun Sergio Aguero osui rangaistuspotkusta.

Porto roikkui pitkään pisteessä kiinni, mutta toisen jakson puolivälissä City meni menojaan. Ensin Ilkay Gundogan vei kotijoukkueen 2-1 -johtoon, ja vain hetkeä myöhemmin vaihdosta kentälle tullut Ferran Torres sinetöi ottelun päätösnumeroiksi 3-1.