Advertisement

Ajaxilla vapaa viikonloppu ennen Tottenham-peliä – Pochettinon mielestä tilanne epäreilu

Hollannissa nähdään tänä viikonloppuna harvinaislaatuinen tilanne, kun kokonainen Eredivisien ottelukierros siirretään yhden joukkueen takia. Syynä siirrolle on Ajaxin tiistaina pelattava Mestarien liigan välierien ensimmäinen osaottelu Tottenhamia vastaan.

Hollannin jalkapalloliitto haluaa tarjota Ajaxille parhaan mahdollisen valmistautumisen välierään, ja on siksi päättänyt siirtää joukkueen viikonlopulle suunnitellun ottelun De Graafschapia vastaan. Koska ottelulle on tilaa vain kauden viimeisen ottelukierroksen jälkeen, siirrettiin kaikki muutkin viikonlopun ottelut reilun kilpailutilanteen säilyttämiseksi.

Tottenhamin viikonlopun ottelu West Hamia vastaan oli alunperin asetettu maanantaille. Sitäkin sentään siirrettiin kahdella päivällä lauantaille. Tottenhamin managerin Mauricio Pochettinon mukaan tilanne on kuitenkin epäreilu.

”Fakta on, ettei se mielestäni ole reilua”, Pochettino totesi Sky Sportsin mukaan. ”Jos tilanne olisi toisin päin, että meillä olisi viikko valmistautumisaikaa ja Ajax pelaisi lauantaina, ajattelisin myös ettei se ole reilua heille. En halua aloittaa väittelyä. Fakta on, että Mestarien liigan välierissä molemmilla joukkueilla pitäisi olla sama aika valmistautua.”

Pochettino myöntää, että Englannissakin heitä on yritetty auttaa. West Ham -ottelun ollessa paikalliskamppailu on panokset kuitenkin korkeammat kuin tavallisessa Valioliiga-ottelussa.

”Tiedän, että Valioliiga ja liitto ovat pyrkineet auttamaan”, Pochettino jatkoi. ”Mutta on totta, että jalkapallo Englannissa on täysin erilaista muualle verrattuna. Totuus on, että heillä on enemmän aikaa valmistautua ja välttää riskejä. Kun pelaamme launtaina ja tiistaina, ja launtain peli on derby, jossa pelataan isoista asioista ja keskittyminen ja suoritustaso on valtava, silloin voi syntyä ongelmia.”