Advertisement

Ajaxin tähtipelaajia yhdistetty läjäpäin Valioliigaan – seuran urheilutoimenjohtaja VDS vakuuttaa: “50 prosentin alennusta ei tule”

Mestarien liigan viime kauden sensaatiojoukkue Ajaxin pelaajat herättivät vuosi sitten kesällä useamman suurseuran kiinnostuksen. Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech, Donny van de Beek, Nicolas Tagliafico ja Andre Onana olivat haluttuja nimiä, mutta lopulta vain kaksi ensin mainittua siirtyi amsterdamilaisseurasta toisaalle.

Kahden avainpelaajan menettäminen näkyi tällä kaudella Ajaxin suorituskyvyssä, eikä seura esittänyt ihmeitä. Joukkueen tähtikaartin pelaajista ei täten kohistukkaan samalla tavalla kuin vuosi sitten, mutta nyt, kun siirtoikkuna on avautumassa, pyörii samojen Ajax-pelaajien nimet jälleen siirtohuhuissa.

Van de Beek on yhdistetty vahvasti siirtohuhuissa Manchester Unitediin, kun taas Onanaa ja Tagliaficoa on viety Chelseaan. Ziyech solmi jo aiemmin tänä vuonna sopimuksen Chelsean kanssa, ja siirtyy joukkueeseen heinäkuussa.


Vaikka kesän siirtoikkunan aikana pelaajien myyntihintojen uskotaan olevan normaalia alhaisempia koronaviruspandemian vuoksi, vakuuttaa Ajaxin urheilutoimenjohtaja Edwin Van der Sar, että Ajax-pelaajat eivät ole “alennusmyynnissä”.

“50 prosentin alennusta ei tule. Seurat voivat unohtaa sen”, Van der Sar jyrähti Reutersille.

“Viime vuoden tammikuussa ihmiset sanoivat, että menetämme seitsemän tai kahdeksan pelaajaa, mutta menetimme vain kaksi avainpelaajaa.”

“Suuret seurat, kuten Bayern Munchen, ovat ilmoittaneet, että siirtosummat laskee muutaman seuraavan siirtoikkunan aikana. Mutta heidän on helpompi sanoa näin, koska he ovat ostajia.”

“On selvää, että 150-200 miljoonan euron siirtoja ei ole luvassa. Mutta mielestäni Ajaxista tulevilla pelaajilla on edelleen paljon arvoa: hyvin koulutettuja, voittamisen kokemusta omaavia pelaajia, jotka ovat pelanneet eurooppalaista jalkapalloa.”