Advertisement

Alan Pardew: Ensin tulos ja vasta sitten viihdyttävyys

West Bromwichin uudeksi manageriksi valittu Alan Pardew on antanut ensimmäisen haastattelunsa uuden joukkueensa managerina. 56-vuotias englantilainen uskoo, että hänen ja WBA:n on ensin alettava voittaa otteluita ennen kuin voidaan keskittyä viihdyttävän jalkapallon pelaamiseen. Edellisen managerin Tony Pulisin aikana seura pelasi jalkapalloa, joka ei tyydyttänyt kannattajia. Pulis sai paljon anteeksi sillä, että joukkue onnistui pärjäämään kohtalaisen hyvin ennen kuluvan kauden kompurointia.

Kautta on nyt pelattu reilu kolmannes ja WBA on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla 17. Se on voittanut 14 pelaamastaan ottelusta vain kaksi. Kuudesti se on kuitenkin yltänyt tasapeliin, joten aivan toivottoman lähtökohdan edessä Pardew ei ole.

Sky Sports Newsin haastattelussa englantilainen ottaa kantaa kysymykseen, jossa häneltä tiedustellaan uskooko hän uuden työnsä vaativan ensisijaisesti näyttävää jalkapalloa vai tuloksia.

”Se on hieman kaksijakoinen juttu. Ensinnäkin arvostan Tonyä suuresti ja hän on tehnyt tuloksia Valioliigassa, siitä ei ole epäilystäkään. Itse en kuitenkaan tee niitä samalla tavalla kuin hän.”

”Meidän saldomme eivät varmaankaan eroa suuresti, kun katsotaan viimeistä seitsemää kautta. Minun joukkueeni pelatessa hyvin, pelaamme hyökkäävää jalkapalloa. Se on hieman uhkarohkeaa toisinaan.”

”Hieman erilaista ja toisinaan hiuksia nostattavaa kenties. Toivottavasti se on kuitenkin toisinaan viihdyttävää. Ensin täytyy kuitenkin saada pisteitä. Tärkeintä on voittaa otteluita.”

Englantilainen pääsee tositoimiin uuden joukkueensa kanssa ensi viikonloppuna vanhaa seuraansa vastaan. Kotiottelussa The Hawthornsille saapuu lauantaina Crystal Palace.

”Meidän täytyy ymmärtää, ettei Palace pelaa tavalla, jonka heidän sarjataulukkonsa antaa ymmärtää.” Pardew viittaa tulevan vastustajan hyökkäävään jalkapalloon perustuvaan pelitapaan.

”Peliä ei ole todellakaan valmiiksi taputeltu vain sen takia, että me pelaamme kotona ja olemme sarjataulukossa hieman heidän edellään. Meidän täytyy todella taistella tässä ottelussa.”

West Bromwichin väliaikaisena managerina ja Pulisin apuvalmentajana toiminut Gary Megson on myös lähtenyt seurasta. Pardew saa apumanagerikseen tutun miehen, kun hänen apulaisenaan Newcastlessa toiminut John Carver saapuu seuraan.

Pardew tietää, että hänellä sekä Carverilla on kova työ edessä voittaakseen seuran kannattajat puolelleen.

”Tietenkin meidän täytyy voittaa heidät puolellemme. Minulla ei ole mitään etuoikeutta kävellä uuteen seuraan ja olettaa kannattajien laulavan nimeäni. Minun täytyy ansaita se etuoikeus. Ansaitsin sen West Hamissa. Ansaitsin sen Newcastlessa, mutta loppua kohti menetin sen. Se oli hyvin valitettavaa. Crystal Palacessa ansaitsin sen oikeuden myös.”

”Minun täytyy ansaita se täällä. Mikäli saan lauantaina kaksijakoisen vastaanoton, se ei ole minulle ongelma. Minun täytyy ansaita se voittamalla otteluita joukkueen kanssa tavalla, joka lähettää kannattajat kotiin iloisina siitä, mitä he olivat juuri nähneet.”

”Se ei tule tapahtumaan vielä ensi lauantaina, mutta toivottavasti he voivat mennä kotiin voitosta nauttien.”

Kuva: Alloverpress.fi

Lauantain kotiottelun jälkeen Pardew ja WBA matkustavat Swansean vieraaksi Liberty Stadiumille. Myös Swansean kausi on ollut erittäin haastava. Pardew pääsee näin aloittamaan uransa uudessa seurassaan otteluilla, jotka sen on realistista voittaa. Tämän jälkeen tehtävä vaikeutuu huomattavasti, kun joukkue kohtaa kahdessa seuraavassa ottelussa ensin Liverpoolin ja sen jälkeen Manchester Unitedin.

”Joskus kyse on vain siitä, että joukkue saa parista voitosta lisää itseluottamusta. Se vapauttaa joukkueen paineita hieman.”

”Meidän täytyy voittaa otteluita. Mikäli häviämme lauantaina ja Swanseaa vastaan, voittaminen on hyvin vaikeaa seuraavien viikkojen aikana. Joten meidän täytyy saada pisteitä taululle näistä otteluista.”

Pardew haluaa aloittaa kauden ja uransa uudessa seurassa kahdella voitolla, jotta paineet hänen ja joukkueen keskuudessa helpottavat hieman. Kahden voiton tuoman itseluottamusruiskeen jälkeen voittoja on mahdollista ottaa myös Liverpoolilta ja Manchester Unitedilta. Liverpool on pelannut ajoittain erittäin ailahtelevasti ja eikä Manchester Unitedkaan ole täysin mahdoton joukkue voittaa.