Advertisement

Alderweireldin pelikunto epävarma

Tottenham Hotspurin belgialainen keskuspuolustaja Toby Alderweireld on pelannut Valioliigaa viimeksi lokakuussa. Hän loukkasi takareitensä marraskuun ensimmäisenä päivänä Real Madridia vastaan pelatussa Mestarien liigan ottelussa ja oli tuon vamman takia sivussa noin kolme kuukautta.

Helmikuussa Alderweireld on kuitenkin palannut pelikentille vaiheittain. Valioliigassa ja Mestarien liigassa häntä ei ole vielä kokoonpanossa nähty. Molemmissa Tottenhamin FA Cupin otteluissa Alderweireld on pelannut kuitenkin täydet minuutit.

Nyt näyttäisi siltä, ettei Alderweireld välttämättä ole kokoonpanossa myöskään sunnuntain Valioliiga-ottelussa Crystal Palacea vastaan. Tottenhamin manageri Mauricio Pochettino jutteli lehdistötilaisuudessaan pelaajatilanteesta, ja mainitsi Alderweireldin ainoaksi, joka ei vetänyt torstain harjoituksia loppuun normaalisti. Hänellä oli ongelmia saman jalan kanssa, joka hänet on pitänyt talvella sivussakin.

”Ainoastaan Toby ei suorittanut harjoituksia loppuun. Hänelle sattui pieni tapaturma samaan jalkaan”, Pochettino kertoi Sky Sportsin mukaan. ”Me tarkastamme hänet tänään ja huomenna ja arvioimme voiko hän harjoitella ja olla saatavilla viikonlopulle. Toivomme, ettei kyse ole isosta ongelmasta. Ennen huomista emme voi kuitenkaan päättää mitään. Luulen, että se oli vain varovaisuutta ettei hän vetänyt harjoituksia loppuun. Se oli sama jalka mutta eri kohta.”

Tottenhamin puolustus on selviytynyt kohtuullisesti ilman Alderweireldiakin. Ykköstoppari Jan Vertonghenin vieressä kesän ennätyshankinta Davinson Sánchez on tehnyt joitain virheitä, mutta parantanut kauden edetessä. Mikäli Pochettino on halunnut pelata viiden linjalla, Eric Dier on tippunut keskikentältä puolustukseen. Alderweireldin paluu kuitenkin kiistatta helpottaisi hänen työtään huomattavasti.