Advertisement

Alex Pritchard Huddersfieldin tammikuun toinen hankinta

Mestaruussarjassa pelaavan Norwich Cityn keskikenttäpelaaja Alex Pritchard siirtyy Huddersfield Towniin noin 12 miljoonan punnan siirtosummalla. Pritchard allekirjoitti kolmen ja puolen vuoden mittaisen sopimuksen, johon sisältyy yksi lisävuosi seuran optiolla.

”Olen hyvin iloinen voidessani toivottaa Alexin tervetulleeksi Huddersfield Towniin”, Huddersfieldin manageri David Wagner riemuitsi Sky Sportsin mukaan. ”Hän on täsmälleen sen tyyppinen pelaaja, jonka kanssa tykkäämme työskennellä tässä seurassa. Alex on nuori brittipelaaja, joka saapuu yhtenä Mestaruussarjan parhaista pelaajista ja hänellä on suuri halu näyttää pärjäävänsä myös Valioliigassa. Nyt työskentelemme kovaa antaaksemme hänelle kaikki mahdollisuudet olla menestys meille pääsarjassa.”

24-vuotias Pritchard on alunperin noussut edustusjoukkuetasolle Tottenhamin akatemiasta. Hän toipui alkukauden nilkkaleikkauksesta ja palasi pelikentille vasta marraskuun lopulla. Hyökkäävänä keskikenttäpelaajana tai laitalinkkinä pelatessaan hän ehti kauden kahdeksassa ottelussaan tehdä Norwichille yhden maalin ja antaa kaksi maaliin johtanutta syöttöä.

Aiemmin urallaan Pritchard on pelannut Valioliigaa kaksi ottelua Tottenhamin paidassa ja kaksi lainalla West Bromwich Albionin paidassa. Norwichiin hän siirtyi kesällä 2016. Pritchard on valittu kerran myös Mestaruussarjan kauden tähdistöjoukkueeseen 2014-15, kun hän edusti lainasopimuksella Brentfordia. Tuolla kaudella hän teki sarjapeleissä komeat 12 maalia.

”Luulen, että tämä on oikea joukkue minulle”, Pritchard kommentoi itse siirtonsa jälkeen. ”Olen jutellut managerin kanssa nyt muutaman kerran. Se tapa, jolla he pelaavat jalkapalloa ja yhteisöllisyyden tunne seurassa sopivat minulle täydellisesti.”

Pritchard on Huddersfieldin tammikuun siirtoikkunan toinen hankinta. Viime viikolla joukkue lainasi hollantilaispuolustaja Terence Kongolon AS Monacosta loppukaudeksi.