Advertisement

Alkukauden konttaajat Everton ja Tottenham päättävät 11. Valioliigakierroksen – Kane poissa Tottenhamin vahvuudesta

Kuva: TT, Paul Greenwood

Sunnuntaisen valioliigakierroksen päättävä ottelu käydään 18.30 Everton ja Tottenhamin välillä. Molemmat joukkueet ovat kontanneet alkukauden aikana ja kamppailussa on oiva sauma kääntää kurssi kohti Valioliigan kärkipäätä.

Everton on 10 ottelun jälkeen kymmenessä pisteessä 17. sijalla, vain kaksi pistettä putoamisviivan yläpuolella. Voitolla sinipaidoilla olisi mahdollisuus nousta tasapisteisiin 10. olevan Manchester Unitedin kanssa. Evertonin neljän viimeisen pelin saldona on yksi voitto, joka on todella heikko tulos peilaten pelaajamateriaalin laatuun. Evertonin hyökkäyspään pelaajat ovat alisuorittaneet alkukauden otteluissa, joten profiilipelaajien Gylfi Sigurdssonin ja Richarlisonin täytyy sunnuntaisessa kamppailussa nostaa tasoaan, jotta pisteiden nappaaminen olisi mahdollista Goodison Parkin hornankattilassa.


Tottenhamin alavireinen suorittaminen alkukaudesta on ollut yllätys kaikille Valioliigaa seuraaville. Mestareiden liigassa kairattu voitto Crvena Zvezdasta toi valonpilkahduksia Spursin lukkojen aukeamisen kannalta ja edellinen peli Valioliigassa Liverpoolia vastaan antaa odottaa parempaa. Tähtihyökkääjä Harry Kane on sunnuntain kamppailusta sivussa sairauden takia, joka on iso menestys Spursin kokoonpanolle. Kuitenkin kesällä Fulhamista hankittu Ryan Sessegnon saatetaan nähdä kokoonpanossa takareisivamman jäljiltä, joka tuo huomattavasti lisää tulivoimaa liljanvalkoisten vasemmalle laidalle.

Ottelulla on elintärkeä merkitys molempien kauden kannalta ja odotettavissa on maalirikas ottelu, molempien puolustuspään suorittamisen ollessa tiukassa paikassa hyvinkin ailahtelevaa. Ottelulle annetaan vahva katselusuositus, viihdettä ja panosta ei tästä ottelusta puutu!