Advertisement

Allardyce osasi odottaa potkujaan

63-vuotias managerikonkari Sam Allardyce sai eilen väistyä Evertonin managerin tontilta. Marraskuussa Allardyce solmi Evertonin kanssa ensi kauden loppuun asti kestävän sopimuksen, mutta tavattuaan seuran omistajan Farhad Moshirin keskiviikkona hän sai kuulla, ettei hänen palveluksiaan enää tarvita.

Ihan yllätyksenä potkut eivät kuitenkaan Allardycelle tulleet. Hänen mukaansa asiasta kirjoiteltiin jo etukäteen mediassa niin paljon, että hän osasi odottaa tapahtunutta.

”Se tuntui olevan jo taputeltu homma median kautta”, Allardyce kommentoi Talksportin mukaan. ”Luulen, että tieto oli ulkona jo parin päivän ajan. Sen jälkeen mielessä on varmuus siitä, että näin myös tulee tapahtumaan.”

Allardyce onnistui kääntämään Ronald Koemanin alaisuudessa jopa putoamistaisteluun ajautuneen Evertonin kurssin ja lopulta seura sijoittui Valioliigan sarjataulukossa kahdeksanneksi. Osa Evertonin faneista antoi kuitenkin äänekästä kritiikkiä Allardycen nihilistisestä pelityylistä, jossa tiivistä puolustusta pyrittiin usein painottamaan hyökkäyspelin kustannuksella. Allardyce kuitenkin uskoo, että isompi osa kannattajista oli tyytyväinen tuloksiin.

”Luulen, että varmasti oli enemmän niitä Everton-faneja, jotka olivat iloisia siitä mitä teimme ja suunnasta johon olimme matkalla kuin niitä jotka eivät olleet”, Allardyce jatkoi. ”He jotka ovat tyytymättömiä ovat aina avoimempia ja äänekkäämpiä asiansa suhteen. Sanoisin, että useimmat heistä eivät halunneet minua ulos.”

Jätettyään Crystal Palacen managerin pestin viime keväänä Allardyce ilmoitti, ettei enää aikoisi etsiä uutta managerin työtä itselleen. Puoli vuotta myöhemmin hän löysi kuitenkin itsensä Evertonin peräsimessä. Nähtäväksi jää, aikooko Allardyce edelleen työskennellä vai joko eläkepäivät managerin hommista odottavat.