Allardyce puolustaa taktiikkaansa ”Mikä siinä oli vikana?”

Everton otti niukan kotivoiton Valioliigassa maanantai-iltana Newcastlesta. 1-0 päättyneen ottelun ainokaisen teki Arsenalista tammikuussa Evertoniin siirtynyt Theo Walcott. Maali oli miehen ensimmäinen sitten tammikuun. Osa joukkueen kannattajista kritisoi Evertonin pelityyliä Newcastlea vastaan pelatussa ottelussa. Joukkueen manageri Sam Allardyce ei voi ymmärtää kritiikkiä.

”Mikä siinä oli vikana?”, Allardyce kysyi Sky Sportsilla.

”Ette voi tuomita meidän pelaamaa jalkapalloa. Voitte tuomita osan syötöistämme, jotka menivät pieleen, mutta minua ei voi syyttää siitä. Minä en syötä palloa.”

”Viimeistä kymmenminuuttista lukuun ottamatta me hallitsimme ottelua ja oli selvää kuka ottelun tulisi voittamaan.”

Kaiken kaikkiaan ensimmäinen puoliaika oli melko vaisu molemmilta joukkueita. Toinen puoliaika ei tuonut tilanteeseen kovinkaan paljon parannusta. Everton sai vain yhden laukauksen kohti Newcastlen maalia. Tuo maali meni tällä kertaa sisään ja toi Evertonille kolme sarjapistettä. Vierailijat eivät olleet juurikaan parempia, sillä he saivat peräti kaksi laukausta maalia kohti.

Loppujen lopuksi ottelu oli hyvin tasainen. Pallonhallinta oli lievästi Evertonin hyväksi. Newcastle oli kuitenkin omissa hyökkäyksissään kotijoukkuetta terävämpi. Hieman paremmalla tuurilla, vierailijat olisivat voineet onnistua maalinteossa jo ensimmäisellä puoliajalla.