Advertisement

Allin keskisormi tempauksesta yhden ottelun pelikielto

Tottenhamin ja Englannin maajoukkueen keskikenttäpelaaja Dele Alli on saanut FIFA:lta yhden ottelun mittaisen pelikiellon ja tämän lisäksi noin 3800 euron sakot keskisormen näyttämisestä. FIFA:n mukaan teko oli loukkaava ja epäurheilijamainen.

Syyskuun 4. päivä pelatussa ottelussa Slovakiaa vastaan Alli näytti keskisormea ottelussa joukkuetoverilleen Kyle Walkerille. Televisio kuvista näytti, että Alli olisi tehnyt eleen tuomaria kohtaan, jonka kanssa Alli oli tiukkaan sävyyn keskustellut vaihtoon tulleessaan myöhemmin. Alli itse kertoi sormen näyttämisen olleen ”hyvien kavereiden välinen vitsi”.

”En nähnyt tilannetta mutta minulle kerrottiin Delen tehneen eleen Kylelle. En tiedä mitä näkyy kuvassa ja mistä kulmasta, mutta ilmeisesti heillä on outo tapa kommunikoida keskenään” Englannin manageri Gareth Southgate kertoi ottelun jälkeen.

Allin pelikielto on voimassa seuraavan ottelun ja näin häneltä jää Englannin ja Slovenian välinen ottelu ensi viikon torstaina Wembleyllä. Sunnuntain ottelussa Lithuaniaa vastaan Alli nähtäneen jälleen tositoimissa.

”Vaikka kurinpitotoimikunta ei ollut vakuuttunut, että Alli olisi kohdistanut eleensä ottelun tuomarille, ja riippumatta siitä, oliko ele tarkoitettu joukkuetoverille, kyseistä elettä voidaan pitää loukkaavana ja epäurheilijamaisena. Tämän takia se täyttää FIFA:n kurinpitosääntöjen 57. artiklan piirteet.” FIFA kertoi tiedotteessaan.