Advertisement

Ancelotti asetti kovan tavoitteen tähtihyökkääjälleen – ”30 maalia on vähimmäistavoite”

Carlo Ancelotti kommentoi Sky Sportsille Evertonin ensi kauden kuvioita. Seuran tähtäimessä on olla aidosti mukana kamppailussa europelipaikoista. Everton on jäämässä tällä kaudella 10. parhaan joukkueen ulkopuolelle, joka olisi Evertonille vasta kolmas kerta 14 edellisen kauden aikana.

Europelitavoitteet vaativatkin jokaiselta pelaajalta täydellistä onnistumista kauden aikana ja ylivoimaisesti Evertonin parhaimmistoon kuuluva Richarlison saikin italialaisluotsilta painetta maalintekomäärien suhteen. Richarlison itse kommentoi aikaisemmin haastattelussa tavoittelevansa ensi kaudella 20 maalin rajaa. Ancelotti ei kuitenkaan tyytynyt siihen, vaan vaatii brassihyökkääjältä enemmän.

”Mielestäni Richarlison on väärässä sanoessaan tavoitteeksi 20 maalia. Tähtäimen ei tarvitse olla 20 maalia hänelle. Sen pitäisi olla 30 maalia vähintään.”

“Minulla on ollut hyökkääjiä, jotka olivat kykeneväisiä tekemään 60 maalia kaudessa – nimillä ei ole väliä.”

”Mutta Englannissakin, Didier Drogba teki 29 maalia Valioliigassa yksinään. Joten Richarlisonin tavoitteena on 30 maalia, ei 20.”

Richarlison oli joukkueensa tehokkain pelaaja hyökkäyspäässä – hän oli 13 maalillaan ja kolmella syötöllään mukana 37 prosentissa joukkueensa sarjassa tehdyistä maaleistä. Hän oli seitsemänneksi eniten oman joukkueensa maaleihin yksinään vaikuttanut pelaaja Valioliigassa. Listan ykköspaikkaa piti hallussaan Teemu Pukki, joka oli osallisena yli 50 prosenttiin Norwichin liigamaaleista tällä kaudella.