Advertisement

Ancelotti puolustelee kritiikin kohteena ollutta Pickfordia – ”Mielestäni hän on englantilaisista maalivahdeista paras”

Kuva: TT, Craig Galloway

Evertonin ja Englannin maajoukkuemaalivahti Jordan Pickford on ollut viime aikoina kritiikin kohteena erinäisten kömmähdyksien takia. Pickford pääsi edellisessä Valioliigaottelussa Christian Benteken laukauksen hieman helponoloisesti selkänsä taakse, joka kirvoitti keskustelua hänen tasonsa riittävyydestä kesän EM-kisojen ykkösmaalivahdin paikkaa ajatellen.

Everton-manageri Carlo Ancelotti  riensi suojattinsa tueksi kritiikin keskellä.


”Englannin ykkösmaalivahdin rooli on sellainen vastuu, jonka uskon Jordanin ansaitsevan. Mielestäni hän on englantilaisista maalivahdeista paras.”

”En ole huolissani hänen saamastaan kritiikistä. Palacea vastaan hän päästi yhden helpon maalin, mutta otti hetki sen jälkeen uskomattoman torjunnan. Se on normaalia maalivahdeille. ”

”Joskus tapahtuu virheitä, mutta on tärkeää päästä virheestä yli nopeasti, niin kuin hän teki. Se on myöskin yksi syy, minkä takia hän on Englannin ykkönen.”

Ancelotti myös lisäsi Pickfordin olevan monipuolisuutensa ansiosta täydellinen maalivahti, johon hän voi managerina luottaa.

”Jordan on kokonaisvaltainen maalivahti, koska nykypäivänä ei riitä pelkästään hyvä torjuntatyöskentely, vaan maalivahdin tulee osata pelata jalalla.”

”Luottoni Jordaniin on sataprosenttinen.”

Everton kohtaa huomenna sunnuntaina Arsenalin Emirates Staduimilla. Ottelu alkaa klo 18.30 Suomen aikaa Viaplaylla ja Viasatin kanavilla. Molemmat joukkueet taistelevat paikasta europeleihin, joten voidaan puhua ”kuuden pisteen ottelusta”.