Ancelottin paluu Stamford Bridgelle ei sujunut suunnitelmien mukaan – Chelsea kylvetti heikosti esiintynyttä Evertonia

Sunnuntain Valioliigakierros alkoi top-4 sijoitustaistelun kannalta mielenkiintoisella kamppailulla, kun Everton matkasi Chelsean vieraaksi. Everton-manageri Carlo Ancelottille ottelulla oli erityinen tunnearvo, kun hän palasi entiselle kotistadionilleen vuosien tauon jälkeen. Visiitti ei kuitenkaan kenttätapahtumien ansiosta ollut täysin mieleinen.

Chelsea oli alusta asti terävämmällä askeleella liikkeellä ja Mason Mount avasi maalihanat jo 14. peliminuutin jälkeen. Englantilaisnuorukaisen laukaus taitavan käännähdyksen jälkeen sujahti Everton-maalin etukulmaan ohi voimattoman Jordan Pickfordin.

Sininen vyöry jatkoi väkevänä ja Pedro veikin kotijoukkueen jo 2-0 johtoon seitsemän minuuttia edellisestä. Kauniin sommitelman päätteeksi espanjalaislaituri pääsi viimeistelemään lukemat läpiajosta.

Chelsea naputtelin pelin pakettiin heti toisen puoliajan alkajaisiksi, kun Willian vei Chelsean jo kolmen maalin karkumatkalle 51. peliminuutilla ja heti perään Olivier Giroud ohjasi kulman jälkitilanteesta ottelun jo 4-0 numeroihin.

Lisämaaleja ei nähty ja näin ollen Ancelottin paluu Stamford Bridgelle sekä Richarlisonin 100. ottelu Valioliigakentillä päättyivät järkyttävään pettymykseen vierasjoukkueen kannalta.

Frank Lampardin ryhmälle murskaava voitto tuli tärkeään saumaan, kun Chelsea on esiintynyt todella ailahtelevasti edellisen kuuden ottelun aikana, jolloin ero muihin Mestareiden Liiga -paikkaa hamuaviin joukkueisiin oli kaventunut jo kahteen pisteeseen. Nyt Chelsea karkasi hetkellisesti viiden pisteen karkumatkalle.

Evertonille tappio tiesi suurta kolausta europelihaaveiden suhteen. Joukkue on nyt 12. sijalla, 37 pisteen turvin ja piste-ero Chelseaan kasvoi jo 11 pisteeseen.