Advertisement

Andy Carrollille uskomaton ennätys lauantaisessa kamppailussa – Ancelottin Everton-ura jatkui voitokkaasti

Kuva: TT, Lee Smith

Andy Carroll kirjoitti Newcastlen ja Evertonin lauantaisessa kohtaamisessa historiankirjat uusiksi, hänen rikottuaan voitettujen pääpallojen ennätyksen yhden Valioliiga-ottelun osalta. Kolossimainen englantilaishyökkääjä voitti kokonaisuudessaan yhteensä 24 pääpalloa, joka tarkoittaa sitä, että hän voitti pääpallon joka neljäs minuutti ottelun aikana. Kukaan muu ei ole pystynyt vastaavaan lukemaan Valioliigan historiassa.

Carroll on kuulunut Newcastle-miehistön parhaimmistoon viimeisimmissä Valioliiga-otteluissa, vaikka maalihanat eivät tämän kauden osalta olekaan vielä toistaiseksi avautuneet. Carroll on kuitenkin antanut tähän mennessä kolme maaliin johtanutta syöttöä ja voittanut keskimäärin 6,3 pääpalloa ottelua kohden.

Carrollin tämän päiväinen maalisyöttö ei kuitenkaan auttanut joukkuetta voittoon, vaan Everton ryösti pisteet St. James Parkilta 1-2 lukemin. Evertonin molemmista maaleista vastasi oivassa vireessä oleva Dominic Calvert-Lewin. Newcastlen ainoan maalin kyhäsi toppari Fabian Schär vapaapotkun jälkitilanteesta.

Näin ollen Steve Brucen luotsaama Newcastle on 20 ottelun jälkeen Valioliigan keskikastissa sijalla 11, joka on todella hyvä saavutus joukkueen pelaajamateriaaliin ja pelitapaan nähden. Everton nousi voitolla Newcastlen kanssa tasapisteisiin, mutta on maalieron turvin yhden sijan ylempänä, kymmenennellä sijalla.