Argentiina eteni vaivoin Copa American jatkopeleihin

Viisi kertaa maailman parhaaksi pelaajaksi valitun Lionel Messin kipparoima Argentiina selvitti tiensä jatkopeleihin Copa Americassa sunnuntai-iltana. Argentiina kaatoi lohkovaiheen päätösottelussaan turnaukseen kutsuvieraspaikan saaneen Qatarin maalein 2-0.

Ottelun avausmaali, joka jäi myös ottelun voittomaaliksi, syntyi jo neljännellä peliminuutilla italialaisseura Interiä edustavan Lautaro Martinezin jalasta. Qatar-puolustus hölmöili rangaistusalueen sisällä ja lahjoitti pallon nuorelle argentiinalaishyökkääjä, joka sijoitti sen vuorenvarmasti maaliverkon perukoille.

Qatarin paras maalipaikka koko ottelussa nähtiin juuri ennen taukovihellystä, kun Bassam Hisham Al-Rawi pääsi hakemaan tasoitusmaalia vapaapotkusta. Qatar-puolustajan laukaus vuosi muurin läpi, mutta argentiinalaisten helpotukseksi pallo pysähtyi maalin vasempaan tolppaan.

Selvästi niskan päällä koko ottelun ajan ollut Argentiina loi vaarallisia maalipaikkoja kuin liukuhihnalta, mutta Qatarin maalivahti Saad Al Sheeb pysäytti kerta toisensa jälkeen Argentiinan maalintekoyritykset.

Pelikellon käydessä jo 82. minuuttia Manchester City -hyökkääjä Sergio Aguero viimeisteli upealla yksilösuorituksellaan Argentiinalle helpottavan 2-0 -osuman. Hetkeä aiemmin vaihdosta kentälle tullut Paulo Dybala syötti pallon Aguerolle keskiviivan tuntumassa, joka spurttasi pallo jalkaan liimattuna Qatar-puolustajien ohi ja sijoitti pallon maalin takakulmaan.

Argentiina nousi turnauksen avausvoittonsa myötä neljään pisteeseen, joka riitti lohkon kakkossijaan, kun Paraguay kärsi samaan aikaan pelatussa ottelussa 1-0 -tappion lohkon puhtaalla pelillä voittaneelle Kolumbialle.

Argentiina kohtaa torstain ja perjantain välisenä yönä pelattavassa puolivälieräottelussaan A-lohkon kakkoseksi sijoittuneen Venezuelan.

Ilmaisvetoviikot Betssonilla. Lunasta jopa 100€ ilmaisveto ja 50 ilmaiskierrosta joka viikko!