Arsenal Carabao Cupin finaaliin Manchester Cityn vastustajaksi

Arsenal ja Chelsea pelasivat jälleen viihdyttävän jalkapallo-ottelun eilen illalla Carabao Cupin välierien toisessa osaottelussa The Emiratesilla. Ensimmäistä kertaa kuluvan kauden aikana kaksikon välille saatiin voittaja varsinaisella peliajalla. Aiemmat viisi kohtaamista ovat päättyneet kaikki 90 minuutin jälkeen tasan ja Arsenal oli ottanut ainoan voiton Community Shield -ottelussa rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Nyt Arsenal voitti varsinaisen peliajan jälkeen 2-1 Antonio Rüdigerin omalla maalilla sekä Granit Xhakan osumalla. Chelsean ainokaisesta vastasi Eden Hazard, joka vei vierailijat johtoon seitsemännellä peliminuutilla. Arsenalin tasoitus tuli viisi minuuttia myöhemmin ja Xhaka iski 60. minuutilla ottelun voitto-osuman.

Arsenalin voitto tarkoittaa myös sitä, ettei Chelsea onnistunut voittamaan Arsenalia kertaakaan kuluvalla kaudella. Mahdollisuuksia ei myöskään ole enää tälle kaudelle tulossa, sillä joukkueet ovat kohdanneet Valioliigassa jo kahdesti ja muissa kilpailuissa joukkueista toinen ei ole mukana. Tilanne on viime vuosien aikana hyvin harvinainen, sillä Chelsea on ollut lähihistoriassa selkeästi niskan päällä joukkueiden välisisissä kohtaamisissa.

Itse ottelu oli erittäin viihdyttävä, nopeatempoinen ja ajoittain hieman likainen. Tämä kuuluu ehdottomasti kuuman derbyn henkeen, mutta erotuomari Michael Oliver piti kuitenkin ottelun hyvin hallinnassaan. Chelsean uusi hankinta Ross Barkley nähtiin myös kentällä, kun hänet vaihdettiin loukkaantuneen Willianin tilalle ottelun 30. peliminuutilla. Pelituntuman puute loisti vielä nuoren englantilaisen pelissä, mutta tuo asia korjaantunee pian loppukauden aikana.