Advertisement

Arsenal FA Cup -finaaliin Aubameyangin maaleilla – oppipoika otti niskalenkin opettajastaan

Lauantain jalkapallopäivä päättyi mehukkaaseen kamppailuun, kun Arsenal ja Manchester City kohtasivat Wembleyllä FA Cupin välierien merkeissä. Edellinen joukkueiden välienselvittely päättyi Arsenalin kannalta ikävästi, kun Man City kairasi koronatauon jälkeisessä paluuottelussa taululle 3-0 lukemat. Aikaisemmin Pep Guardiolan oikeana kätenä Cityssä toiminut nykyinen Arsenal-manageri Mikel Arteta halusikin varmasti revanssin ja sellaisen hän saikin.

Ottelun kuva oli selkeä alusta asti. Man City hallitsi peliä mielin määrin ja Arsenal puolusti matalalla linjalla hyökäten vastaan aina, kun fiksu tilaisuus tuli. Pallonhallintatilasto meni 29-71 Citylle, mutta Arsenal oli maalin edustalla armoton.

Avausmaali nähtiin jo 19. peliminuutin jälkeen, kun nopean vastaiskun jälkeen pallo päätyi boksin kulmille Nicolas Pepelle. Pepen sisäänpäin kiertävä keskitys päätyi Pierre-Emerick Aubameyangin ulottuville ja gabonilainen sivalsi pallon tolpan kautta verkon perukoille.

Toisella puoliajalla Arsenal vetäytyi täysin kuoreensa ja City yritti väkisin saada kavennusta, mutta tuloksetta. Lopulta Arsenal päätti Cityn pyristelyn, kun Kieran Tierneyn pitkä avaus vapautti Aubameyangin laidalta läpi. ”Auba” viimeisteli kuljetuksensa päätteeksi 2-0 loppulukemat Arsenalin hyväksi.

Revanssi oli Artetalle maukas, vaikkakin taktiikka oli valittu tulos edellä. City oli pallonhallinnasta huolimatta vaisu, kun 16 maalintekoyrityksestä maalia kohti saatiin vain yksi laukaus. Arsenal pääsee siis Artetan johdolla tavoittelemaan seuran 14. FA Cup -mestaruutta elokuun 1. päivänä Wembleyllä. Finaalivastustaja selviää sunnuntaina, kun Chelsea ja Manchester United ottavat toisistaan mittaa klo 20 alkavassa kamppailussa.