Arsenal FA Cupin mestariksi – Aubameyang ottelun ratkaisijana

Englannin sisäiset jalkapallokilpailut päätettiin tänä vuonna FA Cupin merkeissä, kun Arsenal ja Chelsea kohtasivat finaaliottelussa legendaarisen Wembleyn parrasvaloissa. Finaalijoukkueiden managereille ottelu oli poikkeuksellisen odotettu, kun molemmat, Mikel Arteta ja Frank Lampard, tavoittelivat manageriuriensa ensimmäisiä mestaruuksia. Ottelun tempo olikin odotetun vauhdikas.

Chelsea karkasi johtoon heti ottelun alkuhetkillä. Rauhallisesti rakennettu hyökkäys pelattiin vasemman laidan kautta boksiin, jossa Olivier Giroudin upea kantapääoivallus tavoitti Christian Pulisicin. Jenkkinuorukainen ei erehtynyt, vaan sijoitti sinipaidat 1-0 johtoasemaan viiden minuutin pelin jälkeen. Arsenal jatkoi kuitenkin omaan peliään ja se palkittiin 30 minuutin jälkeen. Pierre-Emerick Aubameyang haastoi röyhkeästi maalinedustalle ja Cesar Azpilicueta joutui rikkomaan gabonilaista rangaistuspotkun arvoistesti. Aubameyang ei erehtynyt ja ottelu siirtyi 1-1 tasatilanteessa puoliajalle.

Aubameyang jatkoi tehoiluaan toisella puoliajalla. Gabonin ihme viimeisteli 67. peliminuutilla kauniisti chipillä upean rakentelun päätteeksi lukemat 2-1 Arsenalin hyväksi. Mateo Kovacic vaikeutti sinipaitojen loppukiriä ottamalla toisen varoituksen myötä ulosajon kuusi minuuttia myöhemmin. Lisämaaleja ei nähty ja Arsenal kruunattiin kauden 2019-2020 FA Cup mestariksi.

Näin ollen Arteta veti pidemmän korren nuorten managerien kamppailussa ja Arsenalin kausi päättyi vaikeuksien jälkeen mestaruuteen. Voitto tarkoitti myöskin sitä, että sarjassa sijalle kahdeksan jäänyt pohjoislontoolaisjoukkue saa ensi kaudeksi paikan Eurooppa-Liigaan.