Advertisement

Arsenal haluaa tänään revanssin Manchester Citystä kotikentällään Valioliigassa

Arsenal ja Manchester City kohtaavat toisensa toistamiseen neljän päivän sisään. Sunnuntaina pelattu Carabao Cupin finaali päättyi Cityn selvään 0-3 voittoon. Tänään on vuorossa Arsenalin kotiottelu Valioliigassa. City voitti Arsenalia vastaan pelatun kotiottelunsa Valioliigassa 3-1 lukemin marraskuussa. Tuota ottelua värittivät muutamat erotuomarin tekemät ratkaisut. Nyt kotijoukkueella on viimeinen mahdollisuus hereätä mukaan taisteluun neljännestä sijasta. Kotijoukkueelle vain voitto kelpaa illan ottelusta.

Arsenalin pelaajat saivat paljon kritiikkiä sunnuntain pelistä, jossa heidän esitystään pidettiin laiskana ja haluttomana. Tulos oli myös sen mukainen. Joukkue on tällä hetkellä Tottenhamia perässä peräti 10 pistettä. Voitolla tuota välimatkaa olisi mahdollista kaventaa seitsemään pisteeseen. Tottenham on tällä hetkellä neljäntenä, eli viimeisellä Mestarien liigaan oikeuttavalla sijalla. Tottenhamin, Liverpoolin ja Manchester Cityn saavuttaminen tulee olemaan haastavaa, sillä kaikki ovat tällä hetkellä loistavassa vireessä.

Vierailijat janoavat Valioliigamestaruuden varmistamista mahdollisimman pian, sillä se antaisi joukkueelle mahdollisuuden keskittyä vain ja ainoastaan Mestarien liigaan. Cityllekin olisi tästä syystä saada voitto illan ottelusta. Lisäksi Pep Guardiola on toistaiseksi vahvasti Arsene Wengerin niskan päällä kaksikon keskinäisissä kohtaamisissa.


”Olemme erittäin pettyneitä, koska hävisimme tärkeän ottelun sunnuntaina. Meidän nousta takaisin ja valmistautua tähän haasteeseen”, Wenger kertoi ottelua edeltäneessä lehdistötilaisuudessa.

”Meidän tehtävämme on vastata tilanteeseen ja keskittyä seuraavaan otteluun. Meidän täytyy tehdä tämä Unitedin tavalla.”

Guardiola ei usko Cityn pääsevän illan ottelussa helpolla.

”Arsenal on aina vaikea vastustaja. He eivät ehkä ole olleet tasaisia tällä kaudella, mutta he ovat kotona todella vahvoja.”

Arsenal saa takaisin Henrikh Mkhitaryanin, joka ei sunnuntaina saanut pelata Cupin ottelussa edustuskelvottomuuden takia. Nacho Monreal on sen sijaan sivussa loukkaantumisen takia. Cityltä Fernandinho loukkaantui sunnuntaina ja on sivussa myös tänään.

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom