Advertisement

Arsenal isännöi alavireistä Bournemouthia

Arsenal ja Bournemouth ottavat toisistaan mittaa tänä iltana Emirates Stadiumilla.

Arsenal nousi viikonloppuna sarjataulukossa yhden pykälän ylöspäin neljänneksi, kun Tykkimiehet nappasivat tärkeän 2-0 -kotivoiton Southamptonista. Peliesitys ei häikäissyt, mutta kolme pistettä ja erityisesti nollapeli antoivat jälleen uskoa paremmasta huomisesta.

Sarjassa sijalla 12 olevan Bournemouthin vaikea helmikuu sai jatkoa viikonlopun kotiottelussa Wolvesia vastaan. Bournemouth jäi ottelussa dramaattisten vaiheiden jälkeen tasapeliin, joten voittotili tässä kuussa on vielä avaamatta. Helmikuun aiemmissa kamppailuissa joukkue on kärsinyt tappiot sekä Liverpoolille että Cardiffille.

Arsenal lähteekin otteluun selvänä suosikkina monesta eri syystä:

-Pohjoislontoolaiset hamuavat paikkaa ensi kauden Mestarien liigaan ja motivaatiotaso on korkealla. Bournemouthin loppukauden pelit ovat enemmän tai vähemmän pelailua, koska putoamisesta ei ole enää pelkoa.

Alexandre Lacazette on löytänyt jälleen maalijyvänsä ja tehnyt neljä maalia viiteen edelliseen valioliigaotteluun.

-Bournemouth on hävinnyt yhdeksän vierasottelua perätysten, tehden kyseisissä otteluissa yhteensä vain kolme maalia.

-Joukkueiden kauden aiempi keskinäinen kohtaaminen päättyi Arsenalin 2-1 -vierasvoittoon.

-Bournemouthin poissaolijoiden listalta löytyy lukuisia joukkueen avainpelaajia.

Tilastot puoltavat siis melko rankasti Arsenalin voittoa, mutta täytyy muistaa, että Bournemouth voitti hiljattain Chelsean peräti 4-0, joten kyllä pohjoislontoolaiset saavat täyden päivätyön pisteiden eteen tehdä.

Arsenalilta varmuudella sivussa ottelusta ovat Hector Bellerin, Rob Holding sekä Danny Welbeck. Lisäksi Alex Iwobin, Stephan Lichtsteinerin ja Ainsley Maitlaind-Nilesin pelaaminen on vielä epävarmaa.

Bournemouthilta poissa ottelusta ovat David Brooks, Lewis Cook, Steve Cook, Simon Francis, Callum Wilson sekä pelikieltoa kärsivä Jefferson Lerma.