Advertisement

Arsenal isännöi Atletico Madridia Eurooppa-liigan välierien ensimmäisessä osassa

Arsenal ja Atletico Madrid kohtaavat Eurooppa-liigan välierien ensimmäisessä osassa Lontoossa. Otteluparissa kohtaavat ehkä kaksi sarjan suurinta ennakkosuosikkia. Joukkueet lähtevät välieriin hyvin erilaisista lähtökohdista. Arsenal eteni välieriin kaatamalla TsSKA Moskovan yhteismaalein 6-3. Atletico Madrid oli puolestaan pienissä vaikeuksissa toisessa osassa Sporting Lissabonia vastaan. Madridilaiset etenivät kuitenkin välieriin yhteismaalein 2-1.

Arsenalin kausi Valioliigassa on ollut pettymys. Joukkueen manageri Arsene Wenger teki ainoan oikean ratkaisun ja ilmoitti siirtyvänsä syrjään managerin paikalta kauden päätyttyä. Ilmoitus varmasti helpotti ilmapiiriä joukkueen ympärillä. Pelaajat olisivat tiettävästi halunneet Wengerin jatkavan. Kannattajat sen sijaan vaativat managerin eroa ja ilmoituksen johdosta heidän on helpompi seistä joukkueen takana tulevassa otteluparissa.

Atletico Madrid on tehnyt loistavaa työtä manageri Diego Simeonen kanssa hyvin rajallisilla resursseilla. Mestarien liigan alkulohko meni joukkueelta penkinalle, jonka johdosta jatkopelit jatkuivat Eurooppa-liigassa. Eurooppa-liigassa meno on puolestaan ollut vakuuttavaa. Joukkue on erittäin taitava ja hyvin vaarallinen. Antoine Griezmann on yksi Euroopan kuumimmista hyökkääjänimistä tällä hetkellä. Diego Costan piti olla sivussa ensimmäisestä osasta, mutta pelaaja on nimetty joukkueen kokoonpanoon Lontoossa pelattavaan otteluun.

”Heidän ehdoton vahvuutensa on se, ettei heillä ole selviä heikkouksia”, Wenger kertoi illan vastustajasta.

”He ovat hyvin tehokas joukkue, joka voi hyödyntää kaikki vastustajan heikot hetket.”

Arsenalilta puuttuu ottelusta Santi Cazorlan lisäksi ainakin Mohamed Elneny, joka loukkaantui West Hamia vastaan viime sunnuntaina. Myös Henrikh Mkhitaryan on sivussa Lontoon avausosasta.

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom