Arsenal ja Crystal Palace vakuuttaviin voittoihin – Liverpool ja Leeds tarjosivat viihdyttävän näytelmän

Valioliigakausi 2020/21 pyörähti tänään käyntiin neljän ottelun voimin. Kauden absoluuttisesti ensimmäinen ottelu käytiin Fulhamin ja Arsenalin välillä Craven Cottagella. Arsenal oli kuitenkin tyly vieras sarjanousijalle.

Ottelun hahmo oli Arsenalin uusi kasvo Willian, joka tarjoili syötön kaikkiin vierasjoukkueen osumiin. Arsenal siirtyi vierasjohtoon jo kahdeksan minuutin pelin jälkeen, kun Alexandre Lacazette sivalsi pallon lähietäisyydeltä verkkoon. Toisella puoliajalla vierasjoukkue osui vielä kahdesti. Arsenalin topparihankinta Gabriel Magalhaes nikkasi ensimmäisen maalinsa seurassa kulmapotkun jälkitilanteesta heti tauon jälkeen ja Pierre-Emerick Aubameyang avasi maalihanansa upealla sijoituksella vain kymmentä minuuttia myöhemmin. Fulham ei saanut kirivaihdetta päälle ja näin Mikel Artetan ryhmä avasi kautensa vakuuttavalla 0-3 voitolla.

Päivän toinen ottelu käytiin Crystal Palacen ja Southamptonin välillä. Selhurst Parkilla nähtiin tuttua toimintaa, kun kotijoukkue puolusti tiiviisti ja pyrki satuttamaan vastustajaansa nopeilla vastahyökkäyksillä. Taktiikka tuotti tulosta ja Crystal Palace raapi ison 1-0 voiton Southamptonin kustannuksella. Kotijoukkueen sankarina toimi Wilfried Zaha, joka viimeisteli voittomaalin kauniisti ilmasta vastahyökkäyksen päätteeksi.

Kello 19.30 ottelussa vastakkain olivat edelliskauden mestarit, Liverpool sekä sarjanousija ja Mestaruussarjan voittanut Leeds. Marcelo Bielsan johtama ryhmä tarjosi erinomaisen vastuksen ja Anfieldilla nähtiin melkoinen maali-ilottelu. Ensimmäinen puoliaika tarjosi yhteensä viisi maalia. Kotijoukkueelta Mohamed Salah osui kahdesti ja Virgil Van Dijk kertaalleen kulmapotkun jälkitilanteesta. Sarjanousijan maaleista vastasivat upealla yksilösuorituksella Jack Harrison sekä Patrick Bamford.

Toisella puoliajalla ei nähty samanlaista maalijuhlaa, mutta ottelu jatkui vihdyttävänä. Leeds kampesi itsensä tasoihin 66. peliminuutilla, kun Mateusz Klich viimeisteli upean hyökkäyksen päätteeksi volleylla. Liverpool sai kuitenki huokaista helpotuksesta kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Salah viimeisteli hattutempun illan toisella rangaistuspotkullaan. Näin ollen Leeds tarjosi upean vastuksen, mutta hallitseva mestari avasi kautensa 4-3 voitolla.

Kello kymmeneltä alkaa vielä päivän viimeinen ottelu, kun West Ham kohtaa Newcastlen mielenkiintoisessa kamppailussa.

Kierroksen tulokset ja maalitekijät:

Fulham – Arsenal, 0-3

0-1 A. Lacazette 8’, 0-2 G. Magalhaes 49’, 0-3 P. Aubameyang 57’

Crystal Palace – Southampton, 1-0

1-0 W. Zaha 13’

Liverpool – Leeds, 3-3

1-0 M. Salah (rp.) 8’, 1-1 J. Harrison 12’, 2-1 V. Van Dijk 20’, 2-2 P. Bamford 30’, 3-2 M. Salah 33’, 3-3 M. Klich 66’