Arsenal ja Leicester joutuivat pettymään – tasapeli takaisku molempien joukkueiden europelihaaveille

Valioliigan tiistai-illan päätöskamppailu pelattiin Lontoon Emirates Stadiumilla, jossa Arsenal sai vieraaksi Leicesterin.

Ottelussa pelattiin isoista pisteistä, sillä molemmat joukkuet taistelevat ensi kauden europelipaikoista.

Ottelun avausjakso oli yllättävänkin vauhdikas, ja tilanteita nähtiin puolin ja toisin. Avausmaali nähtiin 21. minuutilla, kun Arsenalin kanssa hiljattain jatkosopimuksen tehnyt Bukayo Saka sai nappisyötön oikealle laidalle ja pyyhälsi puolustajilta karkuun. Saka juoksi pallon kanssa aina rangaistusalueelle asti, kunnes huomasi takatolpalle vapaaksi jääneen Pierre-Emerick Aubameyang, jolla oli helppo työ siirtää peliväline lähietäisyydeltä ohi Leicester-vahti Kasper Schmeichelin.

Leicesterin pelaajat pääsivät juhlimaan jakson lopulla Kelechi Iheanachon tekemää tasoitusmaalia, mutta riemu loppui lyhyeen, kun tilannetta oli edeltänyt Iheanachon rike Arsenal-puolustaja Sead Kolasinaciin ja maali hylättiin. Tauolle siirryttiin kotijoukkueen 1-0 -johdossa.

Toisella jaksolla pelin tempo pysyi korkeana ja kotikatsojat saivat viihdettä koko rahan edestä.

Arsenalin ranskalaishyökkääjä Alexandre Lacazette toimitti jakson puolivälissä pallon maaliin, mutta tämäkin maali hylättiin, tällä kertaa paitsiona.

Arsenalilla ei ollut pelissä käytännössä missään vaiheessa mitään hätää, mutta vaihtopelaaja Edward Nketiahin täysin turha taklaus jalkapohjat edellä Leicesterin James Justiniin käänsi pelin suunnan vartti ennen loppua.

Leicester sai miesylivoiman myötä pelin haltuunsa ja onnistui tasoittamaan pelin kuusi minuuttia ennen täyttä aikaa. Demarai Grayn tarkka syöttö oikealta laidalta tavoitti Valioliigan maalipörssin kärjessä olevan Jamie Vardyn, joka tuikkasi pallon ohi Arsenal-vahti Emiliano Martinezin.

Leicester haki vielä ottelun lopussa hanakasti voittomaalia, mutta joukkueen oli tyytyminen 1-1 -tasapeliin.

Molemmille joukkueille tasapeli lienee pettymys. Arsenalin ero Mestarien liiga -paikkaan pysyi yhdeksässä pisteessä, joten Tykkimiehiä tuskin nähdään ensi kaudella chämppärissä. Leicester puolestaan putosi sarjataulukossa sijalle neljä. Takana vaaniva Manchester United on neljän pisteen päässä Ketuista, ja on pelannut yhden ottelun vähemmän.