Arsenal ja Liverpool tasasivat pisteet huikeassa ottelussa Emiratesilla

Arsenalin ja Liverpoolin ottelun viime vuosina ovat olleet erittäin viihdyttäviä sekä maalirikkaita. Tänään maaleja ei tullut vanhaan malliin, mutta ottelun viihdearvo oli yhä kohdillaan. Molemmat joukkueet väläyttivät loistavaa hyökkäysosaamistaan. Vastaavasti molempien joukkueiden puolustus oli ajoittain aivan kuutamolla ja lopputuloksena oli 1-1 tasapeli.

Ensimmäisellä puoliajalla Arsenal aloitti ottelun erittäin väkevästi. Kotijoukkue vyöryi ensimmäisellä minuutilla hyvin Pierre-Emerick Aubameyangin kautta vasemmalta laidalta kohti Liverpoolin maalia. Pienen kotijoukkueen painostuksen jälkeen Liverpool pääsi hetkeksi hyvin mukaan otteluun. Lopulta vieraat saivat toimitettua pallon kertaalleen maaliinkin saakka Sadio Manen toimesta. Maali hylättiin kuitenkin paitsiona. Hidastuksesta katsottuna voidaan todeta, ettei tilanne tainnut kuitenkaan olla paitsio ja maali olisi pitänyt hyväksyä.

Myös Arsenal sai toimitettua pallon kertaalleen Liverpoolin maaliin, mutta tilannetta edelsi niin ikään paitsiovihellys. Sekä Bernd Leno Arsenalin maalilla, että Alisson Becker Liverpoolin maalilla seikkailivat molemmat kertaalleen pahannäköisesti. Kummankaan kömmähdyksestä palloa ei saatu maaliin saakka toimitettua.

Toisella puoliajalla kotijoukkue otti ottelua paremmin hallintaansa. Arsenal sai pitkään pidettyä Liverpoolin pois pahoista maalintekopaikoista. Liverpool onnistui kuitenkin iskemään ottelun ensimmäisen osuman Lenon pienoisella avustuksella. Pallo kimposi Lenon torjunnasta James Milnerille, joka iski 61. minuutin kohdalla vieraat 0-1 johtoon.

Kotijoukkue haki vimmatusti tasoitusta ja kova yritys palkittiin 82. peliminuutilla. Maalintekijänä kunnostautui Alexandre Lacazette. Tästä maalista Alisson saa puolestaan ottaa oman osan harteilleen.

Lisää osumia ei nähty ja jännittävien vaiheiden jälkeen pisteet tasattiin Emiratesilla. Silmiinpistävää oli uskomattoman hyvä tunnelma kotijoukkueen stadionilla. Tämä ei ole ollut kovinkaan yleistä stadionin historiassa toistaiseksi.