Advertisement

Arsenal ja Manchester United ulkona neljän kärjestä

Valioliigassa on lähestulkoon yhtä kierrosta vaille valmiiksi taputeltu. Manchester City ja Leicester kohtaavat vielä tänään ottelussa, joka kuuluu viimeistä edeltävälle kierrokselle. Ensi sunnuntaina on koko sarjan päättävä kierros. Valioliigan mestaruudesta taistelevat Manchester City sekä Liverpool ja mestaruus tullaan tänä vuonna ratkaisemaan aivan viimeisellä kierroksella.

Kolmannesta ja neljännestä sijasta on käyty kovaa kamppailu Chelsean, Tottenhamin, Arsenalin ja Manchester Unitedin toimesta. Nyt on kuitenkin hyvin selvää, että Arsenal ja Manchester Unitedin tyrivät oman mahdollisuutensa Mestarien liigaan oikeuttaville sijoille.

Manchester United pelasi sunnuntaina sarjajumbo Huddersfieldin vieraana 1-1 tasan. Tuo tulos viimeistään sinetöi Unitedin kohtalon Mestarien liigan osalta kokonaan. Arsenal pelasi kotonaan 1-1 tasan Brightonin kanssa ja käytännössä tuo tarkoittaa myös Tykkimiesten osalta hyvästejä Mestarien liigalle Valioliigan sijoitusten kautta.


Arsenalin ja Tottenhamin välinen ero on tällä hetkellä kolme pistettä. Arsenal kohtaa viimeisellä kierroksella Burnleyn vieraissa ja Arsenalin vierassaldo on yksi Valioliigan heikoimmista. Tottenham kohtaa viimeisellä kierroksella kotikentällään Evertonin. Teoreettisesti on yhä mahdollista, että Arsenal ja Tottenham päätyvät samoihin pisteisiin kauden päätyttyä. Tottenhamilla on kuitenkin kahdeksan maalia parempi maaliero, joten Arsenalin mahdollisuudet ovat likipitäen olemattomat.

Arsenalilla on mahdollisuus edetä ensi kauden Mestarien liigaan voittamalla Eurooppa-liiga, jossa se jahtaa finaalipaikkaa Valencian kustannuksella. Ensimmäinen osa päättyi Tykkimiehille Emiratesilla 3-1.

Kokonaisuudessaan hämmästyttävää on ollut katsoa sitä, miten haluttomalta kaikki neljä joukkuetta ovat vaikuttaneet taistelussa Mestarien liigan paikoista. Jokainen on antanut avaimet suosiolla naapurille ja etenkin Arsenalin loppukauden ohjelma on ollut jossain määrin jopa helpohko.

Siinä missä Manchester City ja Liverpool voittavat jokaisen ottelun taistellessaan Mestaruudesta, nämä neljä ovat lähes yhtä varmasti hävinneet omat ottelunsa “heidän omassa mestaruustaistossaan”. Chelsea halusi selvästi eniten ja heille yksi paikka myös meni. Viimeisen ottaa 99,8 prosentin varmuudella Tottenham.

 

BETSAFE TARJOAA ILMAISVETOKLUBIN. NAPPAA TÄSTÄ KAKSI 10€ ILMAISVETOA JOKA VIIKKO!

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom