Arsenal jatkaa kahdeksan joukkoon Eurooppa-liigassa

Arsenal otti 3-1 kotivoiton AC Milanista Eurooppa-liigassa ja eteni kahdeksan joukkoon yhteismaalein 5-1. Jatkopaikka oli joukkueelle ansaittu, sillä se oli kahdesta joukkueesta molemmissa osaotteluissa parempi. Tästä huolimatta voitossa oli hieman ikävähkö jälkimaku Danny Welbeckin teatraalisen heittäytymisen johdosta. Tuolla heittäytymisellä englantilainen sai hankittua joukkueelleen rangaistuspotkun. Tämä tuli ottelun kannalta ikävään aikaan, sillä neljä minuuttia aiemmin AC Milan oli mennyt 0-1 johtoon Hakan Calhanoglun maalilla.

Tilanteessa oli kontakti, mutta sukeltamisesta ei ollut tästä huolimatta mitään epäselvää. Hetkeä myöhemmin Arsenalin puolustaja Callum Chambers pelasi omalla rangaistusalueella palloa kädellään. Tuosta ruotsalaistuomari jätti rangaistuspotkun viheltämättä. Ottelussa nähtiin näin peräjälkeen kaksi erittäin karkeaa tuomarivirhettä, jotka osittain saattoivat vaikuttaa jopa lopputulokseen.

Welbeck asettui ampumaan hankkimaansa rangaistuspotkua ja ohitti AC Milanin maalivahdin Gianluigi Donnarumman vaivatta. Samalla englantilaiselta putoksi suureksi muodostunut apina selästä, sillä hyvistä paikoista huolimatta Welbeck ei ole hetkeen onnistunut maalinteossa.

Granit Xhaka vei kotijoukkueen 71. peliminuutilla 2-1 johtoon ja Welbeck viimeisteli illan toisen osumansa 86. minuutin kohdalla. Kaiken kaikkiaan Arsenal oli molemmissa otteluissa parempi joukkue. Mikäli Welbeckin hankkima rangaistuspotku olisi jäänyt viheltämättä, olisi ottelu saattanut olla hyvin toisenlainen. Tosin Arsenal ei Calhanoglun maalista lannistunut, vaan jatkoi ottelussa välittömästi painostamista.