Advertisement

Arsenal jyrää Eurooppa-liigassa, Evertonilla vaikeaa

Bate Borisov – Arsenal 2-4

Arsenal matkusti torstaina Eurooppa-liigassa Valko-Venäjälle Bate Borisovin vieraaksi. Kotijoukkue on tuttu näky toisinaan myös Mestarien liigassa, mutta torstaina siitä ei ollut Arsenalille todellista uhkaa. Suhteellisen nuorella kokoonpanolla liikkeellä olleet pohjoislontoolaiset ottivat pelin nopeasti haltuunsa ja johtivat jo 25. peliminuutin kohdalla 0-3. Theo Walcott onnistui maalinteossa kahdesti ja Rob Holding kertaalleen. Walcottilla oli lisäksi muutama loistava paikka kasvattaa Arsenalin johtoa lisääkin. 28. minuutilla Bate sai kuitenkin hieman lohtua Mirko Ivanicin kavennusmaalilla.

Toisella puoliajalla Arsenal sai hieman kummallisen tilanteen päätteeksi rangaistuspotkun. Skhodran Mustafia rikottiin rangaistusalueella, ehkä hieman kevyehkösti. Ottelun erotuomari vihelsi tilanteen poikki ja nosti keltaisen kortin Vitaly Gayduchikille, mutta ainakaan televisiokuvien perusteella tuomari ei koskaan näyttänyt rangaistuspotkua rikkeestä. Sellainen kuitenkin annettiin ja laukomaan asettui Olivier Giroud, joka ei erehtynyt. Maali oli ranskalaiselle 100. Arsenalin paidassa. Bate Borisov tuli vielä kahden maalin päähän Mikhail Gordeychukin voimalla laukomalla maalilla.

Lopputulos 2-4 ovat kuitenkin hyvin selvä ja nuori Arsenalin joukkue ei ollut missään vaiheessa ongelmissa ottelussa. Arsenalin kokoonpanon vaihtopenkin keski-ikä oli 19 vuotta, joten mukana oli hyvin paljon nuoria lupauksia. Arsenalin keskikentällä Jack Wilshere pelasi jälleen täydet 90 minuuttia ja oli erinomaisella pelipäällä.

”Bate on hyvä joukkue, jolla on hyvä yhteishenki. He ovat myös taktisesti hyviä ja tekevät kovasti töitä joukkueena. Tarvitsimme hyvän esityksen voittaaksemme heidät” Wenger kertoi ottelun jälkeen.

Everton – Apollon Limassol 2-2

Evertonin kausi Eurooppa-liigassa jatkuu erittäin vaikeana. Avauskierroksella Atalantaa vastaan 3-0 kärsityn vierastappion jälkeen Everton olisi kipeästi tarvinnut voittoa Apollonin tasoisesta joukkueesta. Toisin kuitenkin kävi, kun 86. peliminuutille joutunut vierasjoukkue iski tasoituksen vain kaksi minuuttia myöhemmin.

Apollon meni ottelussa 12. minuutin kohdalla johtoon. Wayne Rooney tasoitti 21. minuutin kohdalla ja tuore hankinta Nicola Vlasic vei Evertonin johtoon 66. peliminuutilla. Tässä vaiheessa Evertonin kannalta näytti vielä hyvältä. Apollonin jouduttua vajaalle, Evertonin peli tuntui hieman sekoavan ja vierasjoukkue pääsi nopeasti kuittaamaan tasoituksen Yuste Cantonin maalilla. Dominic Calvert-Lewinillä oli lisäajalla vielä mahdollisuus tehdä Evertonille voittomaali, mutta pusku suuntautui suoraan Apollonin maalivahdin syliin.

”Lopputulos tuntuu tappiolta. Ei edes tasapeliltä, vaan tappiolta. Tämä on todella suuri pettymys. Aloitimme heikosti, itseluottamuksemme oli alhaalla ja teimme paljon virheitä. Paransimme kuitenkin ottelun edetessä.” Evertonin manageri Ronald Koeman kertoi ottelun jälkeen.

”Toinen puoliaika oli paljon parempi. Hallitsimme peliä ja meillä oli hyvä mahdollisuus tehdä kolmas maali. Tämä on jalkapalloa ja toisinaan kun on vaikeaa, itseluottamus on koetuksella” Koeman jatkoi.

Kuva: Alloverpress.fi