Arsenal katkaisi pitkän voitottoman putkensa – Ljungbergille ensimmäinen voitto Tykkimiesten peräsimessä

Kuva: TT, Ashley Western

Arsenal katkaisi maanantai-iltana pitkän, peräti yhdeksän ottelun mittaiseksi venyneen voitottoman putkensa, kun pohjoislontoolaiset kaatoivat West Hamin maalein 3-1.

Helpolla voitto ei kuitenkaan irronnut. West Ham oli ottelun avausjaksolla niskan päällä ja johti puoliajalle mentäessä 1-0 Angelo Ogbonnan maalilla.

Toisella jaksolla Tykkimiehet piristyivät ja latoivat peräti kolme maalia alle kymmeneen minuuttiin kääntäen pelin tappioasemasta voittoon.

Arsenalin avausmaalista vastasi ensimmäistä kertaa avauskokoonpanoon Valioliigassa nimetty Martinelli, kun ottelua oli takana 60. minuuttia.

Kuusi minuuttia myöhemmin Nicolas Pepe siirsi pelivälineen maaliin Arsenal-kapteeni Pierre-Emerick Aubameyangin syötöstä.

Kolme minuuttia edellisestä, ja sama kaksikko oli jälleen asialla. Tällä kertaa Pepe tarjoili ja Aubameyang toimitti pallon maaliin.

West Ham ei enää Arsenalin ”superkympistä” toipunut, vaan joutui tyytymään tappioon kotiyleisönsä edessä.

Arsenalille voitto oli ensimmäinen väliaikaismanageri Freddie Ljungbergin alaisuudessa. Samalla se katkaisi yli kaksi kuukautta kestäneen voitottoman putkensa Valioliigassa.

Pelkkää juhlaa Tykkimiesten maanantai-ilta ei kuitenkaan ollut, sillä joukkue menetti sairastuvalle kaksi laitapuolustajaa, Kieran Tierneyn sekä Hector Bellerinin.