Arsenal kauden avausvoittoon West Hamin kustannuksella

Arsenal otti kauden kolmannessa ottelussaan kauden avausvoiton. Helpolla voitto ei irronnut, sillä etenkin ensimmäisellä puoliajalla West Ham oli hyvinkin vaarallinen. Molemmat joukkueet lähtivät otteluun allaan kaksi perättäistä tappiota ja ottelun tärkeys näkyi molempien pelaamisessa.

Arsenal teki ensimmäisen maalin Aaron Ramseyn toimesta, mutta se hylättiin paitsiona. West Ham pääsi rokottamaan ensimmäisen hyväksytyn osuman ottelun 25. minuutilla. Maalintekijänä toimi Marko Arnautovic, jolle oli annettu kapteeninnauha Mark Noblen ollessa loukkaantumisen takia sivussa. Arsenalin puolustaminen oli 0-1 osumassa jälleen heikkoa.

Nacho Monreal toi kotijoukkueen tasoihin viisi minuuttia myöhemmin. Hector Bellerin murtautui hyvin West Hamin rangaistusalueelle. Arsenal on usein pelannut vastaavissa tilanteissa tällä kaudella pallon takaviistoon ja siten luonut hyviä maalintekopaikkoja etenkin Chelseaa vastaan. Tällä kertaa syöttö annettiin kuitenkin etuviistoon, eikä Monreal paikastaan erehtynyt.

Puoliajalle mentiin 1-1 tasalukemissa. Toisella puoliajalla Arsenal aloitti huomattavasti aggressiivisemmin. Maalinteko tuntui olevan haastavaa, kunnes 70. minuutin kohdalla Alexandre Lacazette pelasi pallon voimalla maalin edustalle, josta se kimposi Issa Diopin kautta West Hamin maaliin.

3-1 voittomaalin teki puolestaan Danny Welbeck ottelun lisäajalla. Kokonaisuudessaan Arsenal oli ottelussa hieman West Hamia parempi, mutta West Ham pystyi tappiosta huolimatta pelaamaan kauden toistaiseksi parhaan pelinsä. Arsenalille kuitenkin avausvoitto ja West Ham joutuu vielä odottamaan ensimmäisiä pisteitään.