Advertisement

Arsenal kohtaa viimeisessä alkulohkon ottelussaan Bate Borisovin Emiratesilla

Arsenal on varmistanut Eurooppa-liigassa sekä jatkopaikkansa että lohkovoittonsa ennen alkulohkon viimeistä ottelua. Viimeisessä ottelussa Emiratesille saapuu illalla Bate Borisov, joka omaa vielä pienet mahdollisuudet jatkopaikkaan. Borisovin kannalta tilanne on kuitenkin hankala. Sen on voitettava oma ottelunsa illalla. Sen lisäksi Belgradin ja Kölnin välinen ottelu pitäisi päättyä tasan. Belgradin ja Kölnin välisen ottelun voittaja etenee Arsenalin lisäksi jatkoon.

Arsenal on pelannut Köln-otteluita lukuun ottamatta todella nuorella kokoonpanolla. Ottelun panoksettomuus huomioiden ennakkoon olisi voinut ajatella Arsenalin lähtevän otteluun nuorella kokoonpanolla, mutta manageri Arsene Wenger kertoo erilaisen lähtökohdan.

Wengerin mukaan hänellä on paljon mahdollisuuksia valittavanaan illan ottelua ajatellen.

”Minulla on monta vaihtoehtoehtoja pelaajista, jotka tarvitsevat peliaikaa.” Wenger kertoi ennen ottelua.

”Ensi viikolla meillä on kolme ottelua ja osa kokeneista pelaajista tarvitsee peliaikaa, joten pelaamme kohtalaisen kokeneella ryhmällä.”

Arsenal kohtaa Valioliigassa sunnuntaina Southamptonin. Keskiviikkona vuorossa on vierasottelu West Hamin vieraana ja lauantaina vastaan asettuu Newcastle Emiratesilla. Otteluruuhka alkaa pikkuhiljaa jokaisella Valioliigajoukkueella olla kohtalaisen raskas ja tahti vain kiihtyy vuoden vaihteen ympärillä.

Arsenalin puolelta kentällä nähdään illalla luultavasti hyvin samantyyppinen kokoonpano, kuin tappiollisessa ottelussa Kölniä vastaan.

Santi Cazorla on varmuudella ottelusta sivussa ja luultavasti myös Shkodran Mustafi, jonka pelaaminen tulee olemaan epävarmaa myös sunnuntaina.