Arsenal-legenda Tony Adams kommentoi Artetan debyyttiä managerina – “Hän teki yhden massiivisen virheen ottelussa”

Kuva: TT, David Klein

Mikel Artetan ensikosketus Valioliigajalkapalloon managerin roolissa ei mennyt täysin suunnitelmien mukaan. Chelsea haki täyden pistepotin 1-2 lukemin Arsenalin vieraana, vaikka Arsenal hallitsi peliä pirteästi ensimmäiset 80 minuuttia.

Arsenal siirtyi johtoon ensimmäiset puoliajan alkuvaiheessa, kun Pierre-Emerick Aubameyang nikkasi pallon Chelsean verkkoon kulmapotkun jälkitilanteesta 13. peliminuutilla. Alexandre Lacazettelle avautui vielä erinomainen maalintekopaikka lisätä johtoa puoliajan lopulla, mutta aikailu pallon kanssa kuivutti tilanteen kasaan.

Toisella puoliajalla tapahtui vasta viimeisen kymmenminuuttisen aikana. Chelsea tasoitti ottelun 83. minuutilla, kun Jorginho pääsi tuikkaamaan pallon tyhjiin takatolpalta Bernt Lenon arviontivirheen seurauksena vapaapotkun jälkitilanteesta. Painajaismainen loppu Arsenalin ja Artetan kannalta sai sinettinsä, kun Tammy Abraham viimeisteli kylmäpäisesti 1-2 loppulukemat vain neljä minuuttia edellisestä.

Vaikka Arsenalin peli-ilme oli valmentajavaihdoksen jälkeen erittäin positiivinen, löysi Arsenalin ex-kapteeni Tony Adams Artetan tekemisestä vielä petrattavaa.

”Siellä oli selvä epätasapaino takatolpalla tasoitusmaalin aikana. Jos puolustat aluetta, sellaista ei voi tapahtua.”

”Niin moni maaleista tulee siltä alueelta ja jos sinun paras pääpelaajasi ei ole siellä, se on massiivinen virhe.”

Adams antoi myös rekkalastillisen Shkodran Mustafille, jonka olisi hänen mielestään pitänyt hoitaa 1-2 voittomaaliin johtanut tilanne huomattavasti paremmin pelaamalla aggressiivisemmin maalin rakenteluvaiheessa. Chelsea kasvatti voitollaan kaulan viidentenä olevaan Man Unitediin neljään pisteeseen. Arsenal taasen on Chelseaan yhdeksän pistettä perässä 12. sijalla.