Advertisement

Arsenal-legenda ylistää seuran uutta hankintaa – ”Hän tulee edistämään joukkueen peliä huomattavasti”

Arsenalin siirtoikkunan isoin haaviin tarttunut pelaaja, Thomas Partey, on saapunut maajoukkuetauon jälkeen Lontooseen ja päässyt harjoittelemaan joukkueen kanssa. Atletico Madridista 45 miljoonan punnan kaupassa saapunut 27-vuotias ghanalainen on herättänyt paljon odotuksia Arsenal-fanien ja jalkapalloasiantuntijoiden piirissä.

Jalkapalloasiantuntijana toimiva Arsenalin ex-hyökkääjä Ian Wright odottaakin tuoreelta hankinnalta paljon ja kertoo hänen olevan juuri sitä, mitä Arsenal tarvitsee kehittääkseen pelaajamateriaaliaan.

”Kun katsot Thomas Partey -kauppaa, se on kauppa, jossa seura hankki pelaajan, jonka se todella halusi.”

“Emme puhu vain keskikenttäpelaajasta, joka tuntuu vain katkovalta ja puolustusorientoituneelta pelaajalta, kuka syöttää pallon lähimmälle miehelle katkon jälkeen. Tämä kaveri edistää peliä. Arsenalin ongelmana on ollut se, että Dani Ceballos ja Granit Xhaka eivät hienoilla suorituksillaan edistä peliä. Partey osaa senkin puolen pelistä.”

“Hän saa tarjoiltua palloja vaarallisille alueille, hän pystyy etenemään itse pallon kanssa ja toivottavasti pystyy myöskin aktivoimaan Arsenalin laitureita.”

“Arteta haluaa hyödyntää hyökkäyspään nopeutta pelaamalla vastahyökkäyksiin perustuvalla taktiikalla. Nyt heillä on keskikenttäpelaaja, joka tukee toiminnallaan tätä ajatusta. Koska sinulla ei voi olla Aubameyangin kaltaista pelaajaa, joka tekee välillä kaksi maalia otteluun ja seuraavassa matsissa on aivan näkymätön tarjoilun puutteen takia.”

“Joten nyt heillä on keskikenttäpelaaja, joka voi Willianin ja toivottavasti Pepen kanssa parantaa joukkueen otteita olemalla vaarallisempia ja rohkeampia vastahyökkäyksissä.”

Parteyn kerrotaan ehtineen harjoitella torstaina joukkueen kanssa ennen tänään pelattavaa huippuottelua Manchester Cityä vastaan. Mikel Arteta ei ole vielä sulkenut pois Valioliiga-debyytin mahdollisuutta ja Partey esittikin oivia otteita maajoukkuetauon aikana Ghanan paidassa. Ottelun käydään Etihad Stadiumilla ja se alkaa Suomen aikaa klo 19.30.