Arsenal matkustaa etelä-Englantiin Bournemouthin vieraaksi

Arsenal ja Bournemouth kohtaavat Valioliigassa sunnuntain ensimmäisessä ottelussa. Bournemouth on ollut tällä kaudella todellinen yllättäjä joukkue ja viime kaudella Arsenalille hyvin hankala vastaustaja. Viime kaudella tämä kyseinen ottelu päättyi kotijoukkueen 2-1 voittoon. Tuolloin Arsenal johti ottelua 0-1 Hector Bellerinin maalilla. Kotijoukkue tasoitti ottelun Callum Wilsonin toimesta 70. minuutilla ja neljä minuuttia myöhemmin Jordon Ibe iski kotijoukkueen voitto-osuman.

Bournemouthin kausi on ollut erinomainen toistaiseksi. Joukkue on sarjassa ennen kuluvaa kierrosta kuudentena neljä pistettä Arsenalia perässä. Joukkueen ykköstykki on kuluvalla kaudella ollut Wilson, joka on iskenyt jo kuusi maalia Valioliigassa. Ryan Fraser on puolestaan tällä hetkellä antanut eniten maalisyöttöjä Valioliigassa. Syöttöjä Fraserilla on kuusi.

”Arsenalilla on uskomattomia hyökkäyspään pelaajia ja heidän joukkueensa näyttää hyvältä. Tästä on tulossa vaikea ottelua”, Bournemouthin manageri Eddie Howe kertoi lehdistötilaisuudessa.

”Jos yhdestä yhteentoista pelaajaamme ovat hyviä, voimme suoriutua hyvin. Tulee mielenkiintoista nähdä kumman hyökkäys on tehokkaampi. Tästä tulee molempien puolustuksille myös kova taistelu.”

Arsenal on pelannut hyvän kauden toistaiseksi. Sijoitus sarjassa ennen kuluvaa kierrosta oli viides, mutta ottelut ovat parhaimmillaan näyttäneet erittäin hyviltä. Joukkueen hyökkäyspelaaminen on saanut uusia vivahteita ja ennen kaikkea tehokkuutta. Joukkueen tehokkain pelaaja on ollut Pierre-Emerick Aubameyang, joka ei ole onnistunut maalinteossa neljään viimeiseen otteluun.

”Tiedän Bournemouthin ja me olemme hyvin valmistautuneet taktisesti, hyvään liikkeeseen ja suureen intensiteettitasoon” Unai Emery kertoi omassa lehdistötilaisuudessaan.

”Meidän on valmistauduttava hyvin. Me tarvitsemme kaikkia pelaajia ja hyvää henkistä asennetta taistella vahvasti heidän tasoistaan joukkuetta vastaan.”