Advertisement

Arsenal matkustaa kovakuntoisen Watfordin vieraaksi lauantaina

Valioliiga jatkuu vihdoin lauantaina maaottelutauon jälkeen. Watford saa vieraakseen sarjassa tappioitta syyskuun alusta asti pelanneen Arsenalin. Edellisessä joukkueiden välisessä kohtaamisessa viime tammikuussa Watford otti ensimmäisen voittonsa Arsenalista Valioliigassa. Samalla päättyi seitsemän ottelun tappioputki pohjoislontoolaisia vastaan.

Watford on aloittanut kuluvan kautensa todella hyvin ja on yksi sarjan suurimmista yllättäjäjoukkueista tällä hetkellä. Sillä on seitsemästä pelatusta ottelusta kasassa 12 pistettä, joka on myös seuran paras startti sen historiassa Valioliigassa. Watford on tällä hetkellä sarjassa sijalla kahdeksan. Se on hävinnyt ainoastaan yhden ottelun ja tappio tuli kotikentällä uskomattomassa lennossa olevaa Manchester Cityä vastaan. 0-6 tappionumeroista ei voi suuria johtopäätöksiä vetää, sillä City on tuhonnut lähes jokaisen vastustajansa tällä kaudella suurinumeroisesti. Viime kierroksen ottelu WBA:n vieraana päättyi 2-2 tasapeliin.

Arsenal on Liverpoolille kärsityn vierastappion jälkeen kohentanut osakkeitaan kunnolla. Joukkue ei ole hävinnyt tuon jälkeen missään sarjassa otteluakaan ja edellisen kierroksen ottelu Brigtonia vastaan oli Arsenalilta tasapainoinen esitys. Manageri Arsene Wenger kertoi ottelun jälkeen esityksen olleen hieman väsynyt kovasta otteluruuhkasta johtuen. Arsenal joutuu kohtaamaan Watfordin kuitenkin pahasti siipirikkoisena, sillä suuri määrä pelaajia on jälleen loukkaantuneena. Alexis Sanchez on pelannut aiemmin Watfordia vastaan loistavasti, sillä chileläinen on tehnyt kolme maalia ja syöttänyt toiset kolme osumaa neljässä edellisessä ottelussa Watfordia vastaan. Arsenal on pitänyt nollan neljässä edellisessä Valioliigaottelussa, mutta Watfordia vastaan tuon putken jatkaminen käytössä olevilla pelaajilla saattaa olla hyvinkin haastavaa.


”Liverpool-tappion jälkeen he ovat pelanneet uskomattoman hyvin. He ovat voittaneet viimeisestä seitsemästä pelistä kuusi ja pelanneet vain yhden tasapelin Chelseaa vastaan Stanford Bridgellä. He ovat tällä hetkellä hyvin tasapainoinen joukkue ja pallon kanssa heillä on paljon taitoa” Watfordin manageri Marco Silva miettii ennen ottelua Arsenalista.

”Watford on vahva joukkue. Heillä on hyviä tuloksia alla. He ovat hyvin tasapainoinen ja vaarallinen joukkue. He ovat kaikille hyvin vaikea vastustaja” Wenger puolestaan kertoo tulevasta vastustajastaan.

Watford joutuu otteluun ilman Younes Kaboulia, Nathaniel Chabolahia sekä maaottelutauon aikana törttöillyttä Isaac Successia. Myös Sebastian Prödlin sekä Andre Carrillon pelaaminen on epävarmaa.

Arsenalilta on poissa varmuudella Santi Cazorla ja Shkodran Mustafi. Alexis Sanchez on palannut vasta torstai-iltapäivällä maajoukkuetehtävistä, joten hän ei todennäköisesti pelaa ainakaan Arsenalin avauskokoonpanossa. Saed Kolasinacin sekä Laurent Koscielnyn tilanne tarkentuu vielä testien jälkeen. Mesut Özil sekä Danny Welbeck ovat puolestaan kuntoutuneet ja ovat Wengerin käytettävissä lauantaina.

Kuva: Alloverpress.fi