Advertisement

Arsenal matkustaa Valko-Venäjälle Eurooppa-liigan ottelussa torstaina

Arsenalilla on torstaina edessään mielenkiintoinen ottelu Valko-Venäjällä paikallista Bate Borisovia vastaan. Valkovenäläiset ovat viimeisten kausien aikana pelanneet myös Mestarien liigassa, joten mikään läpihuutojuttu peli ei Arsenalin kannalta tule olemaan. Kotijoukkue on ollut kotonaan voittamaton viimeisessä seitsemässä eurooppalaisen kilpailun ottelussa. Peräti neljässä ottelussa vastustaja on lähtenyt Borisov-Arenalta tappio niskassaan. Avauskierroksella Borisov pelasi Belgradin punaisten tähtien vieraana tasan 1-1.

Kummallakin joukkueella viisi edellistä ottelua näyttävät neljää voittoa ja yhtä tasapeliä. Valko-Venäjän sarja ei luonnollisesti vedä vertoja Valioliigan kovuudelle, mutta Borisov on varmasti nälkäinen ja kotonaan vaikeasti voitettavissa oleva joukkue.

Arsenal voitti avauskierroksella kotonaan 1.FC Kölnin. Ottelu alkoi lähes tunnin myöhässä Kölnin fanien aiheuttamien järjestyshäiriöiden vuoksi. Lähes 20 000 saksalaisjoukkueen fania oli matkustanut Lontooseen, vaikka lippuja oli varattu otteluun vain 2900.


Arsenal on ollut kaikissa sarjoissa hyvässä vedossa maajoukkuetaukoa edeltäneen 4-0 Liverpool tappion jälkeen. Vieraspelit ovat olleet Arsenalille vaikeita ja huomioiden kotijoukkueen vahvan vireen kotona, ottelu voi olla Arsenalille hankala. Arsenal onnistui kuitenkin Chelseaa vastaan pelatussa 0-0 päättyneessä vierasottelussa loistavasti ja oli loppujen lopuksi jopa hyvin lähellä voittoa.

Joukkueen manageri Arsene Wenger ei ole vielä paljastanut täyttä kokoonpanoaan, mutta maalissa tullaan näkemään David Ospina.  Kärjessä toistaiseksi hieman vähemmän peliaikaa saanut Olivier Giroud tullaan niin ikään näkemään ottelussa. Theo Walcott, Alex Iwobi sekä Jack Wilshere nähtäneen myös tositoimissa Valko-Venäjällä. Wenger on aiemmin kertonut peluuttavansa Eurooppa-liigassa niitä ykkösmiehistön pelaajia, jotka ovat saaneet hieman vähemmän aikaa Valioliigan otteluissa. Pienistä loukkaantumisista kärsinyt Mesut Özil on myös matkustanut joukkueen mukana Valko-Venäjälle ja on käytettävissä illan ottelussa.

Loukkaantumisten takia sivussa ovat Calum Chambers, Francis Cocquelin, Santi Cazorla sekä Danny Welbeck.