Arsenal rämpi Eurooppa-liigassa jatkoon – seuraava vastustaja arvotaan iltapäivällä

Arsenal kohtasi ruotsalaisen Östersunds FK:n Eurooppa-liigan ensimmäisen jatkopelin toisessa osassa Emiratesilla. Arsenalilla oli otteluun lähdettäessä vakuuttavan tuntuinen 3-0 johto, mutta ruotsalaiset olivat päättäneet, ettei otteluparia ole vielä taputeltu. Östersunds joutui kotikentällään nopeasti 0-2 tappioasemaan, jonka jälkeen ruotsalaiset pelasivat erinomaisesti loppuottelun luoden muutamia hyviä maalipaikkoja.

Eilen Östersunds tarjosi kotijoukkueelle samanlaista shokkihoitoa, jota se sai viikko sitten. Se johti ottelua 23. peliminuutin kohdalla jo 0-2 ja Arsenalilla ei ollut ensimmäisellä puoliajalla käytännössä katsoen yhtään maalipaikkaa. Molemmat Östersundsin maalit syntyivät Arsenalin pelaajien virheistä, mutta ruotsalaiset olivat ottelussa selvästi parempi joukkue alusta loppuun.

Toisella puolialla Saed Kolasinac ampui pallon väkevästi ohi Östersunds-vahti Aly Keitan, joka antoi kotijoukkueelle hieman paremman mahdollisuuden hengittää. Östersunds voitti ottelun kuitenkin 1-2, mutta jatkopaikkaan saakka tulos ei riittänyt. Joukkue taisteli kuitenkin erinomaisesti ja voivat olla tyytyväisä suoritukseensa molemmissa ottelussa. Lontoossa ruotsalaiset olivat selvästi kotijoukkuetta parempi ryhmä.

”Emme olleet pelissä mukana ensimmäisellä puoliajalla”, Arsenalin manageri Arsene Wenger myöntää.

”Toinen puoliaika oli mielestäni parempi ja olisimme voineet tehdä pari maalia.”

”Ensimmäisellä puoliajalla olimme vaikeuksissa, koska olimme ylimielisiä. Emme keskittyneet tarpeeksi ja olimme liian avonaisia, joka kerta kun menetimme pallon. Pallon kanssa meillä ei ollut mitään ideaa ja siksi olimme ongelmissa.”

”Olimme valmistautuneet otteluun hyvin, sillä olen riittävän kokenut tietääkseni, että tällaisissa otteluissa sinun on tehtävä työsi.”

Arsenal toki peluutti ottelussa suurimmaksi osaksi kakkosmiehistöä, sillä joukkueella on tulossa sunnuntaina toinen suuri ottelu, kun joukkue kohtaa Manchester Cityn Carabao Cupin finaalissa Wembleyllä.

Seuraavankierroksen otteluparit arvotaan tänään klo 14.00 Suomen aikaa.