Advertisement

Arsenal saa vieraakseen Belgradin Punaiset Tähdet

Arsenal kohtaa illan Eurooppa-liigan ottelussa Belgradin Punaiset Tähdet kotonaan Emiratesilla. Joukkueet kohtasivat Belgradissa pari viikkoa takaperin edellisellä kierroksella. Tuolloin Arsenal haki tärkeät vieraspisteet Olivier Giroudin maalilla. Ranskalainen on muutenkin ollut loistavassa vireessä europeleissä, sillä kahdeksassa ottelussa on syntynyt peräti seitsemän maalia. Arsenal on lähtenyt Eurooppa-liigan otteluihin hyvin junioripitoisella ryhmällä ja on tästä huolimatta voittanut kaikki pelaamansa kolme ottelua. Tämä tarkoittaa sitä, että manageri Arsene Wenger tulee suosimaan nuoria pelaajia yhdessä Jack Wilsheren, Theo Walcottin sekä Giroudin kanssa myös illalla. Mielenkiintoisin kysymys lienee se, nähdäänkö Arsenalin maalilla kokenut tsekki Petr Cech vai nuori Matt Macey, joka torjui mainiosti joukkueen kohdatessa Carabao-Cupissa viime viikolla Norwichin.

Arsenal johtaa lohkoaan viidellä pisteellä ja tasapeli tämäniltaisesta ottelusta varmistaisi sille paikan kahden joukkoon ja jatkopeleihin. Belgrad pelasi loistavasti joukkueiden edellisessä kohtaamisessa eikä Arsenal onnistunut aiheuttamaan mitään kovin suuria ongelmia ottelussa Giroudin maalia lukuun ottamatta. Maalikin oli puhtaasti ranskalaisen oma loistava taidonnäyte teknisestä osaamisestaan.

Wenger on itse tyytyväinen siitä, miten joukkue on pelannut tällä kaudella.


”Minun täytyy sanoa, että olen hyvin mielissäni esitystemme laadusta kaikissa kilpailuissa,” Wenger kertoi ottelua edeltäneessä lehdistötilaisuudessa.

”Muutosten tekeminen on hyvin vaikeaa, sillä kaikki pelaajat haluavat pelata jokaisessa ottelussa. He kaikki myös ansaitsevat peliaikaa taitojensa takia.” Wenger jatkaa.

Lohko on toistaiseksi erittäin mielenkiintoinen toisen jatkoon menevän joukkueen suhteen. Arsenalin jatkopaikka näyttää toistaiseksi hyvin varmalta. Kakkosena ja kolmosena majailevat Bate Borisov ja Belgrad ovat molemmat neljässä pisteessä ja 1.FC Köln on toistaiseksi vielä pisteittä. Joukkue on kuitenkin laadukas ja pystyy voittamaan tarvittaessa kaikki jäljellä olevat ottelut, joista peräti kaksi on sen kotiotteluita.