Advertisement

Arsenal-vahti pyytää kärsivällisyyttä seuran kannattajilta

Arsenalin maalivahti Petr Cech pyytää seuran kannattajilta kärsivällisyyttä Unai Emeryn pelityyliä kohtaan.

Gunners avasi valioliigakautensa sunnuntaina 2-0 -kotitappioon päättyneessä kamppailussa Manchester Cityä vastaan. Kyseessä oli Emeryn ensimmäinen virallinen ottelu Arsenalin peräsimessä.

Emeryn Arsenal prässäsi korkealta ylhäältä ja pyrki omalla puolustusalueella pelaamaan palloa maan kautta eteenpäin, eikä joukkue lähtenyt kuin muutamaan otteeseen räiskimään palloa ilmassa kohti hyökkäysaluetta.

Taktiikka ei toiminut Cityä vastaan, mutta se voi kantaa hedelmää kauden edetessä.

”Heidän on ymmärrettävä, että kun aloitat joukkueen rakentamisen uudella managerilla ja aivan uudella pelityylillä, se saattaa ottaa aikansa, Cech vastasi ottelun jälkeen kysyttäessä, pitäisikö fanien olla kärsivällisiä.

”Mutta luulen, että tulemme suoriutumaan hyvin. Meidän on sopeuduttava muutamiin asioihin, mutta mielestäni meillä on hyvä pelityyli.

”Tänään kohtasimme kenties sen suurimman mestarisuosikin. Ensi viikolla meillä on jälleen edessä iso peli, mutta meillä on siihen paremmat valmiudet, koska meillä on tämä peli alla.

”Mielestäni tämä ottelu oli kuitenkin hieno testi meille. Olemme tietysti pettyneitä, koska olemme työskennelleet kovasti ja toivoimme voivamme saada jotain ulos tästä ottelusta, mutta lopulta he osoittivat laatunsa ja tekivät kaksi maalia meidän jäädessä nollille.

”Meillä on paljon asioita, joita pystymme ottamaan tästä mukaan ja parantamaan ja voimme mennä positiivisella mielellä seuraavaan otteluun.

Arsenal kohtaa Stamford Bridgellä paikallisvastustaja Chelsean lauantaina. Ottelu pyörähtää käyntiin kello 19.30 alkaen.