Arsenal vei pisteet kotonaan Brightonilta

Arsenalin managerilla Arsene Wengerillä oli sunnuntaina juhlapäivä, kun hän juhli 21. vuosipäiväänsä pohjoislontoolaisten managerina. Arsenalin syyskuu oli ollut loistava, sillä joukkue oli pelannut syyskuun läpi voittamattomana kaikki sarjat huomioiden. Lokakuu alkoi yhtä loisteliaasti, sillä joukkue pelasi kotonaan vahvan esityksen Brightonia vastaan ja piti sarjapisteet Emiratesilla.

Kotijoukkue aloitti ottelun todella räväkästi, kun hieman reilun minuutin kohdalla Alexandre Lacazette täräytti uskomattoman kovan laukauksen reilusta kahdestakymmenestä metristä tolppaan. Ottelun 16. peliminuutilla vapaapotkun jälkitilanteesta puolustaja Nacho Monreal pääsi iskemään rangaistuspilkun kohdalta pallon ohi Brighton-vahti Mat Ryanin. Brightonilla oli loistava mahdollisuus tasoittaa ottelu, kun hienon vapaapotkukuvion päätteeksi Solly March laukoi pallon tolppaan. Jatkotilanteessa Lewis Dunk pääsi yrittämään vielä tyhjiin, mutta laukoi pallon ohi tyhjän maalin. Arsenal jatkoi painostamista ensimmäisellä puoliajalla, mutta Brightonin puolustus maalivahti Ryanin johdolla kesti. Ryan esitti yhden uskomattoman jalkatorjunnan Aaron Ramseyn laukaukseen aivan puoliajan lopulla. Tauolle mentiin Arsenalin 1-0 johdossa.

Toinen puoliaika jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi. Arsenal jatkoi painostamista Brightonin keskittyessä tiiviiseen puolustamiseen. Ottelun 56. minuutilla Alexis Sanchez antoi loistavan kantapääsyötön taaksepäin, josta Alex Iwobi pääsi tälläämään voimalla pallon Brightonin maaliin. Viisi minuuttia myöhemmin Sanchezilla oli loistopaikka viedä kotijoukkue jo 3-0 johtoon, mutta Dunk pelasti lähes maaliviivalta maaliin suuntautuneen laukauksen kulmaksi. Maaleja ei nähty enempää ja 2-0 jäi ottelun lopputulokseksi.

Sanchez oli jälleen loistavalla pelipäällä ja viimeistään nyt voidaan lopettaa puheet pelaajan sitoutumista Arsenaliin. Chileläinen on kuntoon päästyään ollut jokaisessa ottelussa Arsenalin parhaimmistoa ja sama vire jatkui myös sunnuntaina.

”Tässä työssä keskittyminen on aina vain seuraavaan otteluun. Jos katsoo taaksepäin, näkee vain matkan jonka on kulkenut. Loppujen lopuksi jalkapallo on muuttunut viimeisen 21 vuoden aikana paljon.” Wenger mietti ottelun jälkeen.

”Pidimme maalimme puhtaana ja tietenkin saimme kolme pistettä. Meillä on ollut sulavampiakin pelejä, mutta pelasimme maanantaina, torstaina ja tänään, joten oli tärkeä saada kolme pistettä. Hellitimme hieman keskittymistä ja päätöksen tekoa, jolloin ottelusta tuli hieman vaikeampi” Wenger jatkaa.

”Se oli virkeä esitys. En voi syyttää pelaajia ainakaan siitä, etteivätkö he olisi antaneet kaikkensa” Brightonin manageri Chris Hughton puolestaan kertoi.

Arsenal kohtaa seuraavaksi maaottelutauon jälkeen Watfordin Vicerade Roadilla lauantaina 14.lokakuuta. Brighton puolestaan saa vieraakseen Evertonin päivää myöhemmin sunnuntaina.