Arsenal venyttti voittoputkensa kolmeen otteluun – Newcastle yhä ilman voittoja

Arsenal oli ennen viidettä kierrosta kahden ottelun voittoputkessa ja matkasi tällä kertaa Newcastlen vieraaksi. Newcastle ei ole puolestaan voittanut vielä otteluakaan, mutta toisaalta joukkueen alkukauden otteluohjelma on ollut murskaava. He ovat viidessä ensimmäisessä ottelussaan kohdanneet Tottenhamin, Chelsean, Manchester Cityn ja Arsenalin.

Ottelu lähti käyntiin jollain tavalla seesteisesti. Kumpikaan joukkueista ei pystynyt tekemään mitään järisyttävän hienoja suorituksia. Vierailijat pitivät palloa hallussaan, mutta parhaat maalintekopaikat siunaantuivat kotijoukkueelle. Petr Cech joutui tekemään muutaman hyvän torjunnan Arsenalin maalissa ennen taukovihellystä. Tauolle mentiin kuitenkin joukkueiden 0-0 tasalukemissa.

Toisella puoliajalla kentälle tuli hyvin toisenlainen Arsenal. Se otti ottelun entistä vahvemmin hallintaansa ja alkoi luomaan maalintekopaikkoja. 49. minuutin kohdalla Granit Xhaka vei vieraat 0-1 johtoon hienosta vapaapotkusta. Xhakaa on kritisoitu paljon alkukauden aikana, joten maali teki miehelle varmasti hyvää. 58. minuutin kohdalla Mesut Özil ”syötti” sisäsyrjällään pallon maaliin ja Arsenal johti jo 0-2. Newcastlea vastaan pelattu ottelu oli saksalaisen 200. ottelu Arsenalissa.

Newcastle sai kavennettua loppunumeroiksi 1-2 ottelun lisäajalla. Maalintekijänä toimi 91. minuutilla vaihdosta puoliajalla kentälle tullut Cieran Clark. Clark puski pallon voimalla ohi Cechin, mutta se ei riittänyt kotijoukkueelle, vaan Arsenal venytti voittoputkensa nyt kolmeen otteluun.