Arsenal voittoon Eurooppa-Liigan avausottelussa – Emiratesilla nähtiin melkoiset maalikarkelot

Arsenal aloitti torstai-iltana Eurooppa-Liigan lohkovaiheen 4-2 -kotivoitolla Vorskla Poltavaa vastaan. Tasoero joukkueiden välillä oli juuri niin suuri kuin ennakkoon oli odotettavissa, eikä Arsenal jättänyt vierasjoukkueelle ottelussa mitään palaa.

Melko tylsähkö ensimmäinen puoliaika oli selvää Arsenalin hallintaa, mutta maalipaikoille pääseminen tuotti joukkueelle pitkään tuskaa.

32. peliminuutilla Arsenal siirtyi ottelussa johtoon nopean vastahyökkäyksen päätteeksi. Henrikh Mkhitaryan sai pallon oman rangaistusalueen rajalla, kuljetti aikansa ja syötti pallon vasempaan laitaan Alex Iwobille, jonka nappisyöttö tavoitti Pierre-Emerick Aubameyangin boxista, eikä gabonilaishyökkääjä erehtynyt.

Juuri ennen taukovihellystä Aubameyang oli lähellä viedä joukkueensa kahden maalin karkumatkalle, mutta upea laukaus rangaistusalueen rajalta osui kotiyleisön harmiksi tolppaan.

Toinen puoliaika oli huomattavasti ensimmäistä viihdyttävämpi. Arsenal loi maalipaikkoja liukuhihnalta ja maaleja nähtiin peräti viisi kappaletta.

48. peliminuutilla Mkhitaryanin keskitys tavoitti maalin edestä Danny Welbeckin, joka puski kotijoukkueen jo turvallisen tuntuiseen 2-0 -johtoon. Vain hetkeä myöhemmin Welbeck oli tehdä jo illan toisen maalinsa, mutta pallo lipui hiuksenhienosti ohi maalin.

Arsenalin kolmas maali näki päivänvalonsa 56. peliminuutilla. Aubameyang sai pallon vahvasti ottelussa esiintyneltä Mkhitaryanilta ja sijoitti pallon komeasti ohi voimattoman Vorskla-vahti Bogdan Shustin.

Maalikarkelot saivat jatkoa 74. peliminuutin kohdalla, kun Stephan Lichtsteiner syötti maalin eteen vapaaksi jääneelle Mesut Özilille, joka sai tuikata pallon tyhjään maaliin.

Vierasjoukkue sai hieman lohtua kolme minuuttia myöhemmin, kun Volodymyr Chesnakov riisti pallon Lichtsteinerilta rangaistusalueen rajalla. Vorskla-puolustaja ei jättänyt mahdollisuuttaan käyttämättä, vaan laukoi pallon kärnärillä ohi Arsenal-maalilla debytoineen Bernd Lenon.

Ottelun viimeisillä sekunneilla Vorskla sai vielä hieman kaunisteltua numeroita, kun Vyacheslav Sharpar täräytti pallon voimalla Arsenalin maaliin.

Arsenalin maalinsuulla debytoineen Lenon lisäksi Arsenal-paidassa debyyttinsä teki vasta 18-vuotias Emile Smith Rowe, jota pidetään yhtenä Englannin lupaavimmista pelaajista. Nuorukainen pääsi vaihdosta kentälle 70. peliminuutin kohdalla.

Arsenalin pelit jatkuvat Valioliigan osalta jo sunnuntaina, kun Emirates Stadiumille vieraaksi saapuu Everton.